Naomi

Zo verspil je niet al het sinaasappelsap!

Sinaasappelsap uit een flesje kan natuurlijk, maar het is gewoon net even lekkerder om een verse sinaasappel te gebruiken. Toch vinden we het ook heel zonde om een hele sinaasappel op te offeren als we maar een paar druppels sap nodig hebben. Gelukkig bestaat er een manier om het allemaal wat makkelijker en duurzamer te maken. 

Het enige wat je nodig hebt is een schroevendraaier.

Voedselverspilling
Soms heb je voor een baksel of een drankje maar een paar druppels sinaasappelsap nodig. In dat geval is het zonde om een hele vrucht open te snijden en maar een beetje uit de vrucht te knijpen als je ‘m vervolgens niet op gaat eten. De vrucht droogt uit en vervolgens is hij rijp voor de prullenbak. Om dat soort voedselverspilling tegen te gaan bestaat er gelukkig een trucje om niet de hele sinaasappel te verspillen.

Paar druppels
Om maar een paar druppels sap uit de vrucht te krijgen steek je een (schone!) schroevendraaier in de vrucht en knijp je er vervolgens in. Er komt maar een beetje sap uit de sinaasappel en je kunt de vrucht vervolgens gewoon in de koelkast bewaren. Dit kan met sinaasappels, maar ook met citroenen, grapefruits en mandarijnen. Als je toch de hele sinaasappel uit wil persen kan je ook deze heerlijke sinaasappelcake maken.

Deze truc bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BBC Goodfood | Beeld: Pexels