Welke wordt jouw favoriete zomerstamppot?

Bij stamppot denk je misschien meteen aan een winterkost, maar dat is allang niet meer zo. Wel moeten we toegeven dat als het buiten dertig graden is, wij ook niet echt zin hebben in stamppot. Toch staat een zomerstamppot bekend als een lichte en voedzame maaltijd, ideaal voor de warmere dagen dus!

Zomers stampen

Om een zomerse stamppot te maken is het belangrijk dat je lichte ingrediënten gebruikt. Dit betekent ook dat je niet altijd voor aardappelen hoeft te gaan. Er is veel meer dan alleen hutspot, andijvie of boerenkool. Probeer eens bieten of zoete aardappelen, dit is ook prima te stampen voor jouw zomerse stamppot.

1. Raapstelenstamppot

Ga eens een andere richting in met de raapstelenstamppot. Raapstelen is een groente die sommige mensen nog nooit hebben gegeten. Zonde! Het is namelijk enorm lekker en hartstikke gezond. Zo bevatten raapstelen ijzer en vitamine C. Ben jij ook zo benieuwd naar deze groente? Wij delen het recept hier.

raapstelenstamppot

2. Stamppot met witlof en appel

Een heerlijke variatie van stamppot is de stamppot met witlof en appel. Is dit een nog onbekend terrein voor je? Dan is dit echt een heerlijk recept om eens te maken. De appel geeft een karakteristieke smaak aan het recept en de stamppot is ook nog een makkelijk om te maken. Wil je weten hoe makkelijk je dit kunt maken? Lees het hier.

witlof

3. Stamppot op z’n mediterraans

Bij een stamppot denk je al snel aan andijvie, boerenkool of hutspot. Maar heb je er wel eens aan gedacht om eens voor een andere groente te gaan? Broccoli bijvoorbeeld! Voeg de broccoli en wat gedroogde tomaten toe aan de stamppot voor een karakteristieke smaak. Daarnaast is deze stamppot ook nog eens heel erg makkelijk om te maken. Ben jij benieuwd naar dit recept? Je leest hem hier.

stamppot

 

Lees ook: Met dit trucje maak je de lekkerste stamppot

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: iStock, Kookfans