45 min.
4 pers.

Deze stamppot met witlof is nét even anders dan normaal!

Nu de winter in volle gang is krijgen wij geen genoeg van een lekkere stamppot. Je kan eigenlijk alles wel fijnstampen met wat kruimige aardappelen, met de juiste smaakmakers heb je zó een heerlijk gerecht!

Andijvie, boerenkool en zuurkool zijn wel een beetje de gebruikelijke groente voor een stamppotje.

Veelzijdige groente

Maar heb je er wel eens aan gedacht om een ander soort groente te gebruiken? Zo kan je een heerlijke stamppot maken met witlof! Een groente waarvan veel mensen niet echt weten wat je ermee kan, maar zo veelzijdig is. De kerrie en appel geeft een karakteristieke smaak aan het recept. De stamppot is ook nog eens heel makkelijk om te maken, kijk snel op de volgende pagina voor het recept!

Zo maak je het:

  • Schil de aardappels en snijd grote aardappels in tweeën.
  • Zet een pan water op en kook de aardappels circa 20 minuten.
  • Giet het water af en stamp de aardappels fijn met een scheut melk en een snufje zout en peper.
  • Snijd de stronkjes witlof in vieren en verwijder de bittere kern.
  • Snijd de gerookte kip in stukjes. Snipper de ui.
  • Smelt een beetje boter in een pan en fruit de ui met de kerrie en komijn aan.
  • Voeg na circa 2-3 minuten de stukjes appel toe en bak dit een minuut of 10.
  • Voeg daarna de witlof en gerookte kip toe en bak dit nog 5 minuten mee.
  • Meng de witlof, gerookte kip en appel met de gestampte aardappels.
  • Schep de witlofstamppot op en serveer eventueel met wat verse peterselie en/of rookworst.

Bron: Lekker & Simpel | Foto: videostill, YouTube

Ingrediënten
  • 1 kleine ui
  • 1/2 appel
  • 2-3 stronkjes witlof
  • 5 aardappels
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Een snufje komijn
  • 1 gerookte kip
  • Een scheut melk