Recept: raapstelenstamppot

Christel
30 min.
3 à 4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo iets kruimige aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 350 gram Vivera Spekjes
  • Scheutje melk
  • Klontje roomboter
  • 400 gram raapstelen
  • 4 eieren, gekookt
  • Peper, naar smaak

Eet jij weleens raapstelen?

Raapstelen: een groente die sommige mensen nog nooit hebben gegeten. Hartstikke zonde, want het is enorm lekker en gezond. Zo bevatten raapstelen onder andere vitamine C en ijzer. Benieuwd geworden naar deze groente? Zo maak je een heerlijke raapstelenstamppot. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel. 

Zo maak je raapstelenstamppot

  • Schil de aardappelen en snijd doormidden. Kook de aardappelen in zo’n 15 à 17 minuten gaar.
  • Verhit ondertussen olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de sjalotten en paprika toe en bak zo’n 5 minuten.
  • Voeg de Vivera-spekjes toe aan de sjalotten en paprika. Bak 2 à 3 minuten mee en draai het vuur laag.
  • Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en pureer met een stamper. Schenk melk bij de puree en voeg een klontje boter toe. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Maak de raapstelen schoon en snijd ze in stukken. Snijd ook een stuk van het steeltjes van de raapstelen af als die heel lang zijn.
  • Snijd de gekookte eieren in stukken.
  • Voeg de gekookte eieren, raapstelen en spekjes toe aan de puree en roer net zo lang tot alles goed is vermengd.
  • Breng de raapstelenstamppot op smaak met peper en eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: smeuïge bananenmuffins gevuld met chocoladesaus

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Kookfans