Roos

11. Waterijsjes

Yes, hier worden we blij van. Wanneer je zin hebt in iets zoets, kan je prima kiezen voor een waterijsje. Een Festini ijsje bevat zo’n 50 calorieën en een Raketje slechts 40 calorieën.

12. Chocolade

Wat? Ja, chocolade. Maar dan wel de pure variant. Je ‘mag’ zo’n drie blokjes tot je aan het maximum van 100 calorieën zit. Heel langzaam genieten dan maar.

13. Popcorn

Wil je iets te snacken tijdens de film? Kies dan voor popcorn. Wanneer je ‘m zelf maakt is het de meest gezonde variant, aangezien je hierbij zelf bepaalt hoeveel boter of zout je over de gepofte maisstukjes strooit. Heb je hier geen zin in? Kies dan voor een zoute variant, aangezien deze de minste calorieën bevat.

14. Rijstwafels

Rijstwafels eet je zonder of met beleg. Een gezond tussendoortje met maar weinig calorieën. Pas wel op met de toppings, aangezien je hierdoor al snel boven de 100 calorieën zit! Kies bijvoorbeeld voor een plakje kipfilet of een laagje smeerkaas.

15. Gekookt eitje

Een gekookt eitje bevat slechts 75 calorieën en is daarom een prima tussendoortje. Strooi er een klein peper en zout overheen, zodat het nog lekkerder smaakt.

16. Edamame bonen

Eentje voor onder de categorie: exotische tussendoortjes. Koop de edamame bonen bij de toko en vries de zak in. Je kookt water in een steelpannetje en voegt vervolgens de bonen mét schil voor 5 minuten toe in het pannetje. Strooi wat zeezout erover en slurp de boontje uit de edamame bonen. De schil gooi je weg. Aanrader!

17. Bevroren frambozen

Pak een spuitzak en vul deze met yoghurt. Spuit in elk framboosje wat yoghurt en vries ze vervolgens in. De volgende dag heb jij heerlijke yoghurtsnoepjes!

18. Zelfgemaakte ijsjes

Ondanks dat het Festini- en Raketijsje zo weinig calorieën bevatten, is het ook geen gek idee om zelf aan de slag te gaan met verschillende ijssmaken. Schaf een vorm aan om ijsjes in te maken en giet deze vol met yoghurt, vers fruit en een beetje honing. De volgende dagen heb jij een heerlijke snack!

19. Zoute stokjes

Ben jij een hartige snack liefhebber? Kies niet voor chips, maar voor de ‘simpele’ zoute stokjes. Dertig (!) stokjes bevatten 100 calorieën. Snacken maar.

20. Paprika met dip

Voor velen geldt dat rauwe groente niet onder de categorie ‘lekkere tussendoortjes’ valt. Toch kan een rauwe paprika, gedipt in een lekkere hummus, een heerlijke snack zijn. Probeer het maar eens!

Pagina 2/2

Lees ook: Recept: gezonde brownies met Griekse yoghurt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Unsplash