Roos
15 + 120 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 750 milliliter gepasteuriseerde volle geitenmelk
  • 2 eetlepels verse citroensap

In een handomdraai zet jij écht verse geitenkaas op tafel

Smeer je het op een toastje of strooi je het over je salade heen? Geitenkaas is voor veel kaasliefhebbers de finishing touch van een gerecht. De uitgebreide kaasschappen in de supermarkten liegen er dan ook niet om, aangezien je dit stukje kaas in veel varianten terugvindt. De allerlekkerste? Dat is natuurlijk echte verse geitenkaas. Goed nieuws, die maak je gewoon zelf! 

Aan de slag!

Hoe maak je ‘m

  • Breng 750 milliliter gepasteuriseerde volle geitenmelk aan de kook en voeg hier vervolgens 2 eetlepels vers citroensap aan toe. Je zal zien dat de melk begint te ‘schiften’, dit betekent dat de melk eigenlijk uit elkaar valt.
  • Laat het geheel ongeveer 5 minuten koken. Pak vervolgens een zeef en leg daar een schone theedoek in. Schenk het korrelige mengsel vanuit de pan in de zeef. Laat dit vervolgens 5 minuten uitlekken.
  • Schraap met een lepel alle kaas naar elkaar toe in de theedoek. Vervolgens maak je een knoop in de doek en knijp je het geheel voorzichtig uit. Hang de theedoek vervolgens aan je kraan of op een andere plek waar het kan uitlekken. Laat de kaas hier 2 tot 3 uur hangen.
  • De kaas is klaar! Eet ‘m naturel of geef de kaas een smaakje. Dit doe je door verschillende ingrediënten door het mengsel te roeren. Denk aan: pesto, honing, walnoten of tuinkruiden.

Snel genieten

De kaas kan je niet té lang bewaren. Kies ervoor om hem zo snel mogelijk op te eten, want na 2 dagen zal de kaas niet lekker meer zijn. Je bewaart hem gemakkelijk door het stuk kaas in een bakpapier op te rollen en aan de uiteinden dicht te knijpen. De koelkast is de perfecte plek om je eigengemaakte kaasje in te bewaren!

Lees ook: Recept: zelfgemaakte heksenkaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: ELLE eten | Beeld: Pexels