Ingrediënten
  • 320 gram pure chocolate chips (met ongeveer 53% cacao)
  • 60 gram + 2 eetlepels kokosolie
  • 240 milliliter + 2 eetlepels Griekse yoghurt (aanrader: Griekse yoghurt met vanillesmaak)
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram kokosbloesemsuiker of bruine suiker
  • 65 gram havermoutmeel of gemalen havermout uit de blender
  • 2 eetlepels amandelmelk of gewone melk
  • 125 gram poedersuiker
15 juli 2019
10 + 30 min.
12 pers.

Deze brownies maak je binnen een handomdraai!

Voor een paar smeuïge brownies mag je ons altijd wakker maken. Helaas zitten er in menig brownie een flink aantal calorieën, waardoor je je beter niet te vaak kan wagen aan deze lekkernij. Of toch wel? We hebben namelijk een receptje wat je ook prima kan eten terwijl je een beetje op de lijn let. Net wat minder calorieën, maar absoluut niet minder smeuïg. Dat is pas genieten!

We maken ‘m met Griekse yoghurt.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de gezonde brownies:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een oven- of brownieschaal in met kokosolie.
  • Doe 60 gram kokosolie in een bakje en plaats dit in de magnetron tot het gesmolten is. Plaats intussen 140 gram van de chocolate chips in een schaaltje en giet de gesmolten kokosolie hierover heen. Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is.
  • Voeg 240 milliliter Griekse yoghurt toe aan het mengsel en roer goed door.
  • Voeg het vanille-extract, zout, de bakpoeder en kokosbloesemsuiker toe. Vervolgens roer je het havermoutmeel door het mengsel heen tot er een geheel ontstaat. Roer vervolgens 90 gram chocolate chips door het mengsel heen.
  • Verspreid het dikke mengsel in de schaal en plaats het voor ± 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bak de brownie niet te lang, het is juist lekker wanneer hij nog zacht is van binnen! Laat de brownie afkoelen, terwijl je aan de topping begint.
  • Pak een magnetronbestendig schaaltje. Voeg 90 gram chocolatechips en de melk toe. Plaats 15 seconden in de magnetron, roer door en plaats vervolgens weer 15 seconden in de magnetron. Herhaal dit tot er een glad geheel ontstaat.
  • Roer de 2 eetlepels Griekse yoghurt en poedersuiker door het mengsel. Plaats het mengsel voor de topping vervolgens voor 30 minuten in de koelkast.
  • Smeer de topping over de afgekoelde brownie en genieten maar!

Tip: kies voor een Griekse yoghurt met een niet té laag vetpercentage. Deze varianten zijn namelijk iets wateriger, waardoor de brownie minder stevig zal worden.

Lees ook: Recept: bananenpudding lasagne

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Chelsea’s Messy Apron | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 320 gram pure chocolate chips (met ongeveer 53% cacao)
  • 60 gram + 2 eetlepels kokosolie
  • 240 milliliter + 2 eetlepels Griekse yoghurt (aanrader: Griekse yoghurt met vanillesmaak)
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram kokosbloesemsuiker of bruine suiker
  • 65 gram havermoutmeel of gemalen havermout uit de blender
  • 2 eetlepels amandelmelk of gewone melk
  • 125 gram poedersuiker