Maayke

En zó doet je dat het makkelijkste

Dit handige keukenapparaat heeft waarschijnlijk al meerdere keren je leven gered. Want wanneer je druk aan het kokkerellen bent, je een blikje niet kan openen én je hebt ook nog eens geen opener in huis, dan mag iedereen zich wel verschuilen. Maar heb je er ooit wel eens over nagedacht om deze eens goed schoon te maken? Moeilijk is het niet en het kost je maar een paar minuten werk.

Na het gebruiken van de blikopener kan deze vol met bacteriën zitten. Belangrijk dus om eens in de zoveel tijd goed schoon te maken!

Wat heb je nodig?

Dit moet je doen:

  1. Zet de opener met de tandwielen naar beneden in de glazenpot. Voeg vervolgens voldoende witte azijn toe zodat alle metalen delen bedekt zijn. Je kan ook een kommetje hiervoor gebruiken, alleen verspil je in een kleinere glazen pot minder witte azijn. Laat dit ongeveer een uur weken. Wanneer je kleine belletjes om de tandwielen ziet verschijnen en de bodem van de glazen pot troebel wordt, kun je de blikopener eruit halen.
  2. Pak een oude tandenborstel en roer hier mee in de overgebleven witte azijn. Schrob nu met de tandenborstel alle tandwielen van de blikopener goed schoon. Wanneer de tandenborstel bruin wordt van kleur, spoel je deze af en dompel je het opnieuw in de witte azijn en schrob je de tandwielen. Herhaal dit totdat de tandenborstel niet meer bruin wordt van kleur en de tandwielen weer mooi schoon lijken.
  3. Spoel de tandenborstel en blikopener af in warm water. Voeg nu een druppel afwasmiddel toe op de tandenborstel en maak hiermee nogmaals de tandwielen goed schoon zodat al het azijn er vanaf is.
  4. Droog de blikopener goed met een droog- of vaatdoek.

Lees ook: Met dít trucje wordt het schoonmaken van je knoflookpers een makkie

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill