Desy

Reken af met de beruchte rode wijn-mond!

Een glaasje rode wijn op z’n tijd is natuurlijk hartstikke lekker en gelukkig ook nog eens heel erg goed voor je. Zo zou rode wijn ervoor zorgen dat je afvalt (waarom lees je hier) en is het drinken van één glaasje goed voor hart en bloedvaten. Er kleven bijna geen nadelen aan vast, mits je het drankje met mate drinkt. Behalve misschien dat je er zo’n jammerlijke blauwe mond van krijgt.

Maar, zoals voor bijna ieder probleem het geval is, bestaan hier ook verschillende oplossingen voor.

Water
Wie veelvuldig een flesje water aan zijn mond zet heeft hier eigenlijk alleen maar voordelen van. Dit geldt ook voor het drinken van rode wijn; als je na iedere slok wijn een slok water drinkt, dan zul je zien dat je mond niet verkleurt. Simpelweg omdat het water de rode wijn wegspoelt. Scheelt ook nog eens fors bij de kater!

Kaas
De verkleurde mond ontstaat doordat de wijn tannines bevat, welke zich hechten aan je tanden, lippen en tandvlees. Eet je echter tijdens het drinken van de wijn harde kaassoorten voorzien van een laagje calcium, dan kunnen de tannines in de wijn zich niet hechten en ontstaat dus geen rode mond. Reden genoeg om de borrel te combineren met een kaasplankje!

Groente
Goed, deze optie is misschien wat minder aantrekkelijk dan water en kaas, maar ook broccoli, bloemkool, spinazie en aardappelen kunnen ervoor zorgen dat je mond niet verkleurd. Door de vezels in de groenten moet je goed kauwen, waardoor je extra speeksel aanmaakt. Dit speeksel zorgt ervoor dat alle restjes wijn worden weggespoeld.

Kortom, genoeg oplossingen om ervoor te zorgen dat je ook ná het drinken van rode wijn nog voor de dag kunt komen!

Dit vind je misschien ook leuk: dít effect heeft het drinken van twee glazen rode wijn voor het slapengaan

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Viva | Beeld: Pexels