07 augustus 2017
Desy

Dít is de reden dat je je keukendoeken apart moet wassen!

Vaak gooien we onze was bij elkaar in de wasmachine. Theedoeken, handdoeken en beddengoed gaan bij ons in één trommel. Wel zo efficiënt toch? Maar wist je dat het helemaal niet goed is om je keukendoeken met andere was erbij te wassen?

Vies
Keukendoeken worden vies, héél erg vies. Dit komt doordat we er niet alleen maar afwas mee afdrogen, maar er ook wel eens de kruimels van het keukenblad of de tafel mee afvegen. Tel daar het feit dat we onze vieze handen en gezichten eraan afvegen er bij op en je begrijpt; er zitten enorm veel bacteriën op je theedoek. Moet je die dan wel bij je andere was in de wasmachine stoppen? Wij hebben het antwoord!

Heftige behandeling
Het kan wel, maar het is toch beter van niet. Aangezien theedoeken, vaatdoeken en andere keukendoeken vaak heel erg vuil zijn (er zitten sowieso veel bacteriën op) is het raadzaam om deze voor te wassen. Ook is het noodzakelijk om de keukendoeken aardig heet te wassen om ervoor te zorgen dat echt alle bacteriën uitgeroeid worden. Dit is bij elkaar een nogal heftige behandeling die niet echt geschikt is voor delicaat beddengoed of zachte handdoeken. Om over je kleding maar niet te spreken!

Deze tip bewaren? Pin hem dan op Pinterest! 

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay