Ingrediënten
  • 2 zelfgevormde hamburger patties
  • 2 eieren
  • 2 hamburgerbroodjes
  • Mosterdmayonaise, gemaakt van 2 eetlepels mayo en 1 theelepel milde mosterd
  • 2 flinke bladen kropsla
  • 2 plakken vleestomaat
  • 2 plakken ui, in de breedte gesneden
  • 2 plakken cheddarkaas
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • Klontje boter
Rowan Hattu
15 + 20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 zelfgevormde hamburger patties
  • 2 eieren
  • 2 hamburgerbroodjes
  • Mosterdmayonaise, gemaakt van 2 eetlepels mayo en 1 theelepel milde mosterd
  • 2 flinke bladen kropsla
  • 2 plakken vleestomaat
  • 2 plakken ui, in de breedte gesneden
  • 2 plakken cheddarkaas
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • Klontje boter

Deze klassieke cheeseburger moet je een keer proberen

Ben jij ook zo’n fan van kookprogramma’s en vraag je je altijd af hoe ze al die heerlijke, ingewikkelde gerechten maken? Nou, wij kunnen je vertellen: sommige gerechten zijn makkelijker dan dat je denkt. Neem bijvoorbeeld de cheeseburger van Gordon Ramsay. Wij vertellen je hoe je deze gemakkelijk in elkaar flanst. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de klassieke cheeseburger a la Gordon Ramsay

  • Vorm een dag van tevoren de hamburger patties.
  • Vergeet hier niet om ook een klein beetje rauwe ei toe te voegen, zodat de burgers niet uit elkaar vallen.
  • Breng het met wat peper en zout goed op smaak en zet het een nacht afgedekt in de koelkast.
  • Laat de hamburgers voor het grillen op kamertemperatuur komen.
  • Druppel vervolgens wat olie op de burgers en smeer ze daarmee in.
  • Rol dan de buitenranden van de hamburgers door wat zout en peper.
  • Daarna leg je ze op een hete barbecue met een gesloten deksel.
  • Snij ondertussen de broodjes open en besprenkel dit met wat olijfolie.
  • Leg de broodjes naast de burgers op de barbecue en toast beide kanten.
  • Besprenkel dan ook de plakken ui met wat olijfolie en bestrooi het met wat zout en peper.
  • Leg ook de plakken ui op de barbecue. Sluit het deksel weer.
  • Flip de hamburgers na drie minuten.
  • Kwast een beetje roomboter op de kant die dan boven ligt en haal de broodjes van de grill af.
  • Besmeer de broodjes met mosterdmayo, leg er een blad kropsla op en leg vervolgens daar de tomaat op.
  • Doe hier dan nog weer een beetje mosterdmayo op.
  • Keer de burgers weer om na ongeveer 3,5 minuut.
  • Leg dan de plakken cheddarkaas op de burgers en dek dit weer af.
  • Haal na circa dertig seconden de patties van de grill af en leg ze voorzichtig op de broodjes.
  • Leg daarbovenop de gegrilde ui en dek de bovenkant af met de bovenkant van het broodje.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit is waar chef Gordon Ramsay altijd mee ontbijt

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Favorflav | Beeld: Videostill