Sabine

Hint: het is veel simpeler dan je van een sterrenchef verwacht

Chef Gordon Ramsay staat om twee dingen bekend: zijn ongezouten mening en zijn kookkunsten. Maar wie nu denkt dat de sterrenchef elke ochtend uitpakt met zijn ontbijt heeft het mis. Sterker nog, de Britse topkok zit ’s ochtends waarschijnlijk aan hetzelfde ontbijt als de meesten.

Geen chic ontbijt

Geen ingewikkelde en uitgebreide ontbijtplannen voor Gordon in de ochtend. Vaak houdt de kok het gewoon bij een goede portie havermoutpap. Je zou het misschien niet denken van de grofgebekte man, maar ook hij heeft een klein hartje. “Iedereen denkt dat ik glamoureus ontbijt, zoals een full English breakfast of Eggs Benedict. Ik hou het simpel, met havermoutpap, omdat het me aan mijn moeder doet denken”, liet Gordon weten op het forum Reddit tijdens een speciale vragenronde. 

Met water

Gordon vertelde dat hij opgroeide in Stratford-Upon-Avon en dat ze het daar erg simpel hielden. “We aten havermout met water en wat zout, want onze vader zei dat we daardoor ‘haar op onze ballen zouden krijgen’.” Het is ons met dat antwoord meteen duidelijk van wie Gordon zijn charme heeft. Maar dat terzijde.

Met banaan, amandelmelk en cranberries

Tegenwoordig pakt Gordon zijn ontbijt wat chiquer aan dan vroeger. Hiervoor doet hij eerst 3-4 banenen in de oven. “Knijp de bananen daarna in een pan met amandelmelk en breng het aan de kook. Voeg havermout en gedroogde cranbarries toe en je hebt een fantastische havermout als ontbijt.”

Iets anders

Af en toe pakt Gordon heus wel uit met zijn ontbijt. Zo eet hij ook graag roerei en in het weekend maakt hij graag wafels op zaterdag en pannenkoeken op zondag. Klinkt niet verkeerd!

Lees ook: Dit geheime ingrediënt gebruikt Gordon Ramsay voor de beste hamburgers

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Mashed | Beeld: Videostill