Esther Reitsema
Ingrediënten
  • 250 gram Tapiocameel
  • 250 gram garnalen
  • 3 teentjes fijn gemalen knoflook
  • 1 eetlepel water
  • Zout naar smaak
  • Bananenblad of aluminiumfolie

Het duurt even, maar dan heb je ook wat

Een zak kroepoek in de winkel kopen is verleidelijk, maar eigenlijk is alles lekkerder wanneer je het zelf maakt – en dat geldt ook voor kroepoek. Het is helemaal niet moeilijk: het enige wat je nodig hebt is een paar ingrediënten en een flinke portie geduld.

Indonesische chef

De officiële naam van dit gerecht is Krupuk Udang Sidoarjo en het recept is van niemand minder dan chef Lonny, een kok van Indonesische afkomst. Succes gegarandeerd dus!

Zo maak je de kroepoek:

  • Pel de garnalen en maak ze fijn in een keukenmachine.
  • Meng nu alle ingrediënten in de keukenmachine tot een glad deeg en maak hier een lange rol van.
  • Verpak de rol deeg in bananenblad of aluminiumfolie en laat het ongeveer 2 uur stomen in een rijststomer.
  • Laat vervolgens de rol afkoelen en verwijder de folie of het bananenblad en verwarm de oven voor op 70 °C.
  • Snijd ondertussen het deeg in dunne plakjes en laat deze 10 tot 12 uur in de oven drogen.
  • Verhit wat olie in een rok en frituur de plakjes tot ze goudbruin zijn. Leg opzij en laat goed afkoelen.
  • En klaar is je kroepoek. Geniet ervan!

Lees ook: Aha: deze rijst past het beste bij nasi

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NPO 3 | Beeld: Adobe Stock