Naomi
Ingrediënten
  • 450 gram gekookte rijst, afgekoeld
  • 1 ei
  • 6 kleine uitjes
  • 1 kleine paprika
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Peper en zout

rijstwafels

Deze rijstwafels zijn veel gezonder

Eerder meldden we al in een artikel dat rijstwafels helemaal niet zo gezond zijn als we zouden denken en dat er veel arsenicum in zit. Dit zou op de lange termijn heel schadelijk kunnen zijn. Vooral kinderen lopen hierbij een risico. Je wilt je liever geen zorgen maken en daarom bestaan deze gezonde rijstwafels. Het voordeel van deze wafels is dat jij en je kinderen ook nog een extra portie groenten binnenkrijgen. Win-win!

Arsenicum

Laten we je eerst even in het kort vertellen wat er in dat onderzoek stond. In het Zweedse onderzoek is aangetoond dat rijstproducten heel veel arsenicum, ook wel arseen genoemd, bevatten. Deze zeer schadelijk stof wordt ook gebruikt om mensen te vergiftigen en dat klinkt uiteraard heel luguber. In concentraties van 70 tot 180 milligram kan het al dodelijk zijn voor een mens. Daarbij kan langdurige blootstelling ook kankerverwekkend zijn.

Kinderen

Vooral kleine kinderen (tot zes jaar) zouden rijstwafels zo veel mogelijk moeten vermijden. Zij lopen het grootste risico om ziek te worden. Zij kunnen de stof in kleinere hoeveelheden verdragen en zouden daarom niet meer dan vier keer per week rijstwafels eten. Daarom is het verstandig om ze zelf te maken.

Wat moet je doen?

  • Snipper de uitjes en de paprika heel fijn.
  • Doe de ui en paprika met de andere ingrediënten in een grote kom en meng het goed door elkaar.
  • Verhit wat olie in de pan en doe een schep van het rijstmengsel erin.
  • Bak het wafeltje aan beide kanten goudbruin.

Lees ook: Rijstwafels uit de supermarkt zijn lang niet zo gezond als je zou denken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: gezondheid en co | Beeld: pixabay