Christel

Eigenlijk willen we dit niet weten

Alle fruitsoorten zijn gezond, tenminste, als ze onbespoten zijn. Het fruit zelf is niet ongezond, maar de bestruidingsmiddelen die op je appeltje of peer zitten wel. Welk fruit wordt door deze middelen het ongezondst?

Aardbeien

Voor degenen die aarbeien kunnen eten bij de vleet hebben we helaas slecht nieuws. Een aardbei bevat namelijk vijf verschillende bestrijdingsmiddelen. Daardoor kan dit rode vruchtje bestempeld worden als het ongezondste stukje fruit van alle fruitsoorten. Het fruitsoort dat de minste bestrijdingsmiddelen bevat van alle fruitsoorten is de ananas.

Bestrijdingsmiddelen

Dat er bestrijdingsmiddelen worden gebruik bij het telen van fruit en groente is geen verrassing. Waar we ons wel over verbazen is dat de bestrijdingsmiddelen in Nederland zijn toegenomen in plaats van afgenomen, zo weer Milieugroep PAN (Pesticide Action Network) Europe. Wat de risico’s zijn van deze pesticiden is nog vrij onbekend. Wel menen onderzoekrs dat er wel degelijk sprake is van een stapelingseffect in het lichaal als iemand veel pesticiden binnenkrijgt.

Biologisch

Helemaal geen fruit meer eten is niet aan te raden, aangezien appels, peren, aarbeien -en ga zo maar door- echte vitaminebommen zijn. Als je geen bestrijdingsmiddelen wilt eten, kun je voortaan het beste je groente en fruit bij een biologische supermarkt of bij een biologische kraam op de markt kopen.

Lees ook: Om je vingers bij af te likken: zo maak je een overheerlijke bananenpudding-cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay