Dorien Ypma
20 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 1 taartbodem, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 3 eetlepels suiker
  • 160 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel melk
  • 1 theelepel kaneel
  • Een halve theelepel vanille-extract

Zoet en fluffy, dit recept wil je proberen!

Als je een liefhebber bent van cinnamon rolls, dan kun je waarschijnlijk deze heerlijke mini cinnamon roll cookies ook niet weerstaan. Met een smeuïge kaneelswirl en een royale hoeveelheid glazuur zijn deze koekjes perfect voor een zoetekauw. Deze verrukkelijke cinnamon roll cookies zijn zoet en fluffy en geven een verrassende draai aan de klassieke traktatie. Om je vingers bij af te likken!

Zo maak je mini cinnamon roll cookies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rol de taartbodem uit tot een rechthoekige vorm.
  • Smelt de boter in een steelpannetje.
  • Bestrijk de uitgerolde taartbodem met de gesmolten boter.
  • Meng in een kleine kom de kaneel en suiker samen en strooi dit vervolgens over de boter.
  • Rol de taartbodem voorzichtig op met je vingers.
  • Snijd de cinnamon roll in kleine schijfjes en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak de mini cinnamon roll cookies 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Meng voor het glazuur de melk, poedersuiker en vanille-extract in een maatbeker. Voeg eventueel nog meer melk toe voor een dunnere consistentie.
  • Versier de cinnamon roll cookies met het glazuur.
  • Geniet ervan!

Tip: je kunt ook gesmolten chocolade toevoegen om de cinnamon roll cookies nóg lekkerder te maken!

Ook lekker: Griekse yoghurt smoothie met spinazie en mango

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock