Ingrediënten
  • 150 gram havervlokken
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 milliliter amandelmelk
  • 85 milliliter ahornsiroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout, naar smaak
  • Blauwe bessen, naar smaak
Dorien Ypma
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram havervlokken
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 milliliter amandelmelk
  • 85 milliliter ahornsiroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout, naar smaak
  • Blauwe bessen, naar smaak

Hmmm!

Wat is er lekkerder dan genieten van een heerlijk ontbijtje met warme muffins in de ochtend? Deze havermout muffins zijn de perfecte manier om je dag mee te beginnen. Gemaakt van haver, blauwe bessen en zonder toegevoegde suikers. Een gezond en verantwoord ontbijtje – én ook nog eens makkelijk te maken!

Zo maak je havermout muffins met blauwe bessen

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pureer de banaan in een grote kom tot een gladde massa en meng eerst de amandelmelk, ahornsiroop, vanille-extract, ei en Griekse yoghurt erdoorheen.
  • Voeg vervolgens de havervlokken, bakpoeder, kaneel en zout toe.
  • Roer alle ingrediënten door elkaar tot alles goed gemengd is.
  • Giet het beslag in muffinvormpjes en vul elk vormpje ongeveer 2/3 vol.
  • Top elke muffin af met blauwe bessen.
  • Bak de havermout muffins ongeveer 30 minuten. Tip: je kunt met een tandenstoker in het midden van de muffin prikken om te testen of de muffins gaar zijn. Komt de tandenstoker er schoon uit? Dan zijn ze klaar om op te smullen.
  • Eet smakelijk!

Kies je eigen toppings

Je kunt je ontbijtje met havermout muffins zo lekker maken als je zelf wilt. Met verschillende toppings kun je namelijk eindeloos variëren. Zo kun je kiezen voor blauwe bessen, aardbei, appel, chocoladestukjes, amandelschaafsel, muesli of gedroogde cranberry. Zo is er voor ieder wat wils!

Ook lekker: Griekse yoghurt smoothie met spinazie en mango

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock