Yentl Feenstra
Ingrediënten
  • 8 chocolade-sandwichkoekjes (bijv. Oreo), plus meer voor de topping
  • 360 milliliter slagroom
  • 80 gram poedersuiker

Je zet het heerlijke nagerecht binnen een handomdraai op tafel

Maken desserts jouw leven ook een stuk aangenamer? Voor ons wel! Daarom zijn we zo dol op deze super eenvoudige cookies and cream mousse. Met slechts een handjevol ingrediënten zet je dit romige dessert binnen een mum van tijd op tafel. Zou je jezelf niet bepaald omschrijven als een keukenprins(es)? Geen zorgen, want ook zonder kooktalent kun je dit recept maken!

Heerlijk nagerecht

Zo’n beetje alles wat romig is maakt ons blij, en dat is nou nét wat dit heerlijke dessert doet. Weet jij niet wat je je gasten na een etentje als toetje moet serveren? Dan is dit recept perfect voor jou! Benieuwd hoe je deze cookies and cream mousse maakt? Dat lees je hieronder. Spoiler: het is makkelijker dan je denkt!

Zo ga je te werk

  • Scheid de room van de chocolade-sandwichkoekjes. Doe de koekjes in een plastic zak en de room in een kleine kom.
  • Gebruik een deegroller om de koekjes klein te maken tot ze fijngemalen zijn.
  • Doe de room van de chocolade-sandwichkoekjes gedurende 2 minuten in de magnetron.
  • Klop in een gekoelde middelgrote kom de slagroom met een handmixer tot hij dik en schuimig is.
  • Voeg de room van de koekjes en de poedersuiker toe. Klop tot er stijve pieken ontstaan.
  • Spatel de koekkruimels van de chocoladesandwich erdoor en bewaar een deel als topping voor later.
  • Schep het mengsel in een spuitzak of plastic zak met spuitmondje. Spuit in serveerschalen of glazen.
  • Bestrooi met de resterende chocolade-sandwichkoekjes en, als je wilt, een half koekje ter garnering.
  • Serveer direct of zet nog even in de koelkast tot de gewenste temperatuur.

Lees ook: Zo maak je de lekkerste citroenmousse met slechts 3 ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock