Yentl Feenstra
20 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 2 x een blik gezoete gecondenseerde melk (van 397 gram)
  • 3 grote citroenen, schil fijngeraspt, geperst
  • 300 milliliter slagroom, stevig opgeklopt

Je zet het heerlijke nagerecht ook nog eens in dito stappen op tafel

Maken desserts jouw leven ook een stuk aangenamer? Voor ons wel! Daarom zijn we zo dol op deze super eenvoudige citroenmousse. Met slechts een handjevol ingrediënten zet je dit romige dessert met de smaak van citroen binnen een mum van tijd op tafel. 

Zomers nagerecht

Zo’n beetje alles wat romig is maakt ons blij, en dat is nou nét wat dit zomerse dessert doet. Weet jij niet wat je je gasten na de barbecue als toetje moet serveren? Dan is dit recept perfect voor jou! Benieuwd hoe je deze citroenmousse maakt? Dat lees je hieronder. Spoiler: het is makkelijker dan je denkt!

Zo ga je te werk

  • Doe de gecondenseerde melk, het citroensap en 2 eetlepels van de geraspte schil in een grote kom. Roer totdat het helemaal goed door elkaar is gemengd. Gebruik een spatel om de room door het gecondenseerde melkmengsel te spatelen. Dit mag slechts grof gemengd zijn.
  • Lepel het mengsel in 8 kleine serveerglaasjes. Zet 4 uur in de koelkast of tot het gestold is.
  • Bestrooi met de resterende schil. Serveer en geniet!

Lees ook: Recept: zachte, romige scones voor de perfecte high tea

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Taste | Beeld: Adobe Stock