Ingrediënten
  • VOOR DE KAASBOTERCRÈME
  • 150 gram boter
  • 150 gram fijne geraspte kaas
  • 75 gram slagroom
  • Mosterd
  • Zout
  • Peper
  • VOOR HET DEEG
  • 500 gram bladerdeeg
  • VOOR DE DECORATIE
  • Gewone sesam
  • Zwarte sesam
  • Amandelen
  • Eigeel
  • KEUKENGEREI
  • Deegroller
  • Staande mixer met vlinder
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kwastje
  • Liniaal
  • Spuitzak
  • Pizzasnijder
  • Kartel spuitmondje met een diameter van 9 millimeter
Jasmijn
40 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE KAASBOTERCRÈME
  • 150 gram boter
  • 150 gram fijne geraspte kaas
  • 75 gram slagroom
  • Mosterd
  • Zout
  • Peper
  • VOOR HET DEEG
  • 500 gram bladerdeeg
  • VOOR DE DECORATIE
  • Gewone sesam
  • Zwarte sesam
  • Amandelen
  • Eigeel
  • KEUKENGEREI
  • Deegroller
  • Staande mixer met vlinder
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kwastje
  • Liniaal
  • Spuitzak
  • Pizzasnijder
  • Kartel spuitmondje met een diameter van 9 millimeter

Je kunt ze makkelijk zelf thuis maken

In de tweede aflevering van Heel Holland Bakt, afgelopen zaterdag, bestond de technische opdracht uit het maken van kaasvlinders en gevulde kaaskoekjes. Het was een aardige uitdaging voor sommige kandidaten. Toch vindt Robèrt zelf dat het recept prima te doen is en heeft hij het recept gedeeld. Zo maak je de heerlijke koekjes eenvoudig zelf!

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Voor op de borrelplank

Kaassnacks doen het altijd goed op de borrelplank. De kaasvlinders en gevulde kaaskoekjes zijn geen uitzonderingen: ideaal voor liefhebbers van hartige kleine snacks. Met het recept dat Robèrt gedeeld heeft, maak je beide varianten eenvoudig en redelijk snel zelf. Wij laten je het volledige stappenplan zien.

De voorbereiding

  • Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
  • Bekleed je bakplaat met wat bakpapier.

Zo maak je de kaasbotercrème

  • Giet de boter en de geraspte kaas in een mixkom.
  • Meng beide ingrediënten met een mixer tot een zachte kaas-botercrème.
  • Breng het mengsel op smaak met peper, zout en mosterd.

Zo prepareer je het bladerdeeg

  • Rol het bladerdeeg uit, zodat je een grote plak hebt van 2 millimeter dik.
  • Verdeel het bladerdeeg in twee plakken (een van 40 centimeter breed en een van 30 centimeter breed).

Zo maak je de kaasvlinders

  • Pak de deegplak van 40 centimeter en smeer daar met een kwast wat kaasvulling overheen.
  • Vouw de boven- en onderkant van de deegplak naar binnen, zodat je twee randen van 4 centimeter krijgt.
  • Smeer de randen in met wat kaasvulling.
  • Herhaal dit vouwen en smeren in totaal 3 keer, totdat de plakken bladerdeeg naar elkaar toe komen.
  • Smeer op een kant van het geheel nog wat kaasvulling en vouw beide kanten op elkaar.
  • Zet de plak bladerdeeg koud in de diepvries.
  • Haal de afgekoelde reep uit de diepvries en snijd hem in plakjes van een halve centimeter dik.
  • Leg de kaasvlinders op de bakplaat met bakpapier.
  • Bak de kaasvlinders in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal de vlinders uit de oven en bestrooi ze met wat zout.

Zo maak je de gevulde kaaskoekjes

  • Pak de deegplak van 30 centimeter breed en leg hem op een bakplaat met bakpapier.
  • Klop het eigeel los en bestrijk het bladerdeeg daarmee.
  • Snijd het bladerdeeg met de pizzaroller in 8 lange, gelijke plakken.
  • Verdeel de plakken bladerdeeg vervolgens in vierkantjes.
  • Bestrooi een derde van de vierkantjes met het zwarte sesamzaad en een derde met gewone sesam.
  • Leg op de overige vierkante plakjes wat stukjes amandel.
  • Schuif de koekjes de oven in en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Zwak de overgebleven kaasbotercrème af met wat slagroom. Voeg steeds een beetje slagroom toe terwijl je het mengsel doorroert.
  • Vul een spuitzak met de vulling.
  • Snijd de koekjes voorzichtig horizontaal door de helft.
  • Vul de koekjes met de kaasbotercrème.
  • Tijd om te borrelen!

Lees ook:  Zo maak je de lekkere roze koeken uit Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Heel Holland Bakt | Beeld: Videostill Allerhande