Ingrediënten
  • VOOR DE CHEESECAKE
  • 225 gram zachte roomkaas
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel muntextract
  • 4 druppels groene voedingskleurstof
  • 175 gram mini chocolate chips
  • VOOR DE BROWNIES
  • 60 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 40 gram donkere cacaopoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 115 gram gesmolten boter
  • 2 eieren
Jasmijn
40 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE CHEESECAKE
  • 225 gram zachte roomkaas
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel muntextract
  • 4 druppels groene voedingskleurstof
  • 175 gram mini chocolate chips
  • VOOR DE BROWNIES
  • 60 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 40 gram donkere cacaopoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 115 gram gesmolten boter
  • 2 eieren

Ideaal voor liefhebbers van After Eight

Hou jij van cheesecake, brownies en munt? Dan is dit het ideale zoete recept voor je. Hiermee maak je eenvoudig en relatief snel browniecupjes die qua smaak doen denken aan After Eight. Ideaal als vullend toetje na een lichte maaltijd.

Gebruikers van de mobiele website van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Makkelijker dan een hele taart

After Eight is niet iedereens cup of tea. Als jij tot de groep behoort die wel van de combinatie van pure chocolade en munt houdt, is het echter een ware delicatesse. Met dit recept maak je die smaak na, zonder dat je meteen een hele taart bakt. Bovendien bevat het ook nog eens een cheesecakelaagje, wat het extra feestelijk én extra lekker maakt. Wij laten je zien hoe je snel deze heerlijke en simpele muntsnack maakt.

Zo maak je de browniecupjes

  • Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
  • Pak een grote schaal en giet daar de roomkaas in.
  • Klop de roomkaas met een garde, net zolang totdat het helemaal glad is.
  • Voeg de suiker, het ei, het muntextract en de groene voedingskleurstof toe aan het mengsel.
  • Klop het gehele mengsel weer goed door met een garde, totdat het een glad geheel is.
  • Voeg de chocolate chips toe en roer alles voor de laatste keer goed door. Zet de schaal daarna aan de kant.
  • Pak een tweede grote schaal en giet daar de suiker, de bloem, de baking soda en het cacaopoeder in.
  • Roer alles goed door met de garde.
  • Voeg de boter en de eieren aan de schaal toe en roer alles nogmaals goed door.
  • Pak de ovenschaal en leg de cupcakevormpjes erin.
  • Vul de cupcakevormpjes eerst voor de helft met het browniemengsel en daarna voor de helft met het cheesecakemengsel.
  • Schuif de ovenschaal de oven in en laat de browniecupjes 25 tot 30 minuten opwarmen.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: churro cupcakes

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: VideoStill Tasty