22 maart 2022
Jasmijn

Dit wisten wij nog niet!

Op 12 maart ging het negende seizoen van Heel Holland Bakt van start. Sindsdien kunnen we elke zaterdagavond genieten van de strijd om de titel Beste Thuisbakker 2022. Het succesprogramma is te zien bij Omroep MAX, maar wordt geproduceerd door Blue Circle TV. Zij hebben nu drie leuke weetjes over het programma bekendgemaakt. 

Voorjaarsseizoen

Twee weken geleden begon het: een nieuw seizoen vol prachtige baksels. De bekende witte tent is weer opgezet en Robèrt van Beckhoven, Janny van der Heijden en André van Duin zijn net als de voorgaande jaren van de partij. Dit jaar strijden Enzo, Inge, Juliaan, Lynn, Marieke, Mary, Siham, Tom, Yannis en Zeinab tegen elkaar. Het thema is ‘voorjaar’, dus we zien allerlei kleurrijke voorjaarsbaksels voorbijkomen. Robèrt was van tevoren erg enthousiast over dit seizoen en noemde het “misschien wel het beste ooit”.

Nieuwe dag

Het programma wordt dit jaar voor het eerst op zaterdagavond in plaats van op zondagavond uitgezonden. De resultaten zijn er echter niet minder om: Heel Holland Bakt is een echt kijkcijferkanon. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen, is er zelfs een tweede programma. Iedere zondag wordt Doorbakken uitgezonden, waarin André van Duin terugblikt op de voorgaande aflevering. Ook wordt er later dit jaar een jubileumeditie opgenomen.

Nog meer nieuws

Niet alleen het tijdstip waarop het programma wordt uitgezonden is veranderd, maar ook de locatie. Omdat er steeds meer fotografen rondom de vorige witte tent lagen om te zien welke kandidaat er was afgevallen, heeft de productie besloten van locatie te veranderen. Het programma is dit jaar dus op een volledig geheime locatie opgenomen. Wij zijn fan van dit soort feitjes over onze favoriete televisieprogramma’s, en laat Blue Circle TV daar nou net op inspelen. Op hun Instagram deelden ze drie leuke feitjes over Heel Holland Bakt. Kijk mee!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blue Circle (@bluecircletv)

Wat blijkt? Er werkt een productieteam zo groot als een volledige schoolklas mee aan het programma (en dan rekenen we de kandidaten dus nog niet eens mee). Ook zijn dat allemaal vroege vogels, want de voorbereiding voor de opnames beginnen al om 07:00. Alles in de witte tent moet natuurlijk tiptop in orde zijn voordat er gefilmd en gebakken kan worden. Gelukkig krijgen de medewerkers daar wel wat voor terug, in de vorm van heerlijke hapjes. Alles wat er iedere keer gebakken wordt verdwijnt niet in een kliko, maar in de buiken van de crew. Een echte droombaan dus!

Lees ook: Zo maak je de kaaskoekjes en kaasvlinders uit Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Roland J. Reinders/ MAX, Instagram Blue Circle TV