Robby
75 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram boter
  • 15 gram speculaaskruiden
  • 125 gram basterdsuiker
  • 40 milliliter melk
  • 250 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • Theelepel zout

Niets lekkerders dan zelfgemaakte kruidnoten

In de herfst en in de winter kunnen wij vaak maar aan één snack denken: kruidnoten. Nu kan je natuurlijk een kilozak bij de supermarkt halen, maar hoe leuk en lekker is het om die heerlijke halve bolletjes zelf te maken? Dat klinkt als een hoop gedoe, maar niets is minder waar. Je kunt ze namelijk makkelijk in de Airfryer maken. Zet die Airfryer maar alvast klaar! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Supermakkelijk om te maken!

Zo maak je ze:

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen en zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder.
  • Meng de bloem met het zout, de basterdsuiker, speculaaskruiden, melk en boter in een kom. Kneed hier een mooi deeg van en maak er een vierkante plak van.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat dit 1 uur rusten in de koelkast. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast. Trek steeds wat deeg van de grote plak af en maak hier bolletjes van.
  • Duw de bolletjes plat en leg ze op een stukje bakpapier in het Airfryermandje, zo dat er nog lucht langs de randen kan.
  • Zet deze in je Airfryer. Bak de platte schijfjes gedurende 10 minuten op 200 graden tot pepernoten.
  • Smullen maar!

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Philips | Beeld: Pixabay