Robby

Deze heerlijke ham-kaasbroodjes flans je zo in elkaar

Een van onze lievelingssnacks is toch wel het welbekende ham-kaasbroodje. Simpel en smaakvol: het water loopt ons in de mond als we er alleen al aan denken. Heerlijk luchtig bladerdeeg, gevuld met warme kaas: what’s not to love! Weet je wat nog veel lekkerder is? Ze zelf maken! Nu horen we je denken, maar dat is toch superveel gedoe? 

Niet als je ze in de Airfryer klaarmaakt!

Dit heb je nodig voor 4 broodjes: 

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 2 plakken ham
  • 1 ei
  • 1/2 eetlepel sesamzaad
  • 1/2 eetlepel tijm

Zo maak je ze: 

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd ze door de helft.
  • Doe de geraspte kaas in een kommetje samen met de ham die je in blokjes hebt gesneden.
  • Vul 4 helften met de ham-kaas vulling en leg de andere helften op de vulling. Druk de zijkanten vast met een vork.
  • Smeer de pakketjes in met het geklutste ei.
  • Strooi naar smaak de sesamzaadjes, tijm en geraspte kaas over de pakketjes. (Je kan ook andere kruiden naar smaak gebruiken)
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Eenmaal opgewarmd kunnen de 4 (of per 2) pakketjes in het mandje. Zet de timer op 10 minuten.
  • Smullen maar!

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Airfryerweb | Beeld: Videostill