Ingrediënten
  • 225 gram boter ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 180 gram lichtbruine suiker
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 390 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 320 gram pure chocoladedruppels + extra ter garnering
Christel
40 min.
21 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram boter ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 180 gram lichtbruine suiker
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 390 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 320 gram pure chocoladedruppels + extra ter garnering

Met slechts een paar ingrediënten maak je 21 koekjes

Een recept voor heerlijke koekjes koesteren we. Zo maken we regelmatig chocolade-wolkenkoekjes en duiken we graag de kuiken in om Nutellakoekjes te maken. Aan onze favoriete koekjesrecepten kunnen we nu een extra recept toevoegen: zachte chocolate chip cookies.

Hoe maak je de chocolate chip cookies?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter, kristalsuiker en bruine suiker in een grote kom en mix dit tot een egaal geheel.
  • Voeg 1 ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen in het beslag. Voeg dan het tweede ei en de vanille-extract toe en meng het opnieuw goed.
  • Doe de bloem, bakpoeder en zout in een andere kom en roer door.
  • Voeg de bloem in drie delen toe aan het suikermengsel en mix alles goed met elkaar.
  • Roer de chocoladedruppels door het deeg.
  • Schep 21 grote koekjes uit het beslag en leg ze op de bakplaat. Verdeel nog wat extra chocoladedruppels over de koekjes.
  • Bak de koekjes 13 tot 15 minuten of tot de randen goudbruin zijn. De bovenkant van de koekjes lijken nog een beetje rauw.
  • Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat om te voorkomen dat de zachte koekjes breken.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Winterse witte chocolademelk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: videostill