Ingrediënten
  • 225 gram boter ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 180 gram lichtbruine suiker
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 390 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 320 gram pure chocoladedruppels + extra ter garnering
14 maart 2019
40 min.
21 pers.

Met slechts een paar ingrediënten maak je 21 koekjes

Een recept voor heerlijke koekjes koesteren we. Zo maken we regelmatig chocolade-wolkenkoekjes en duiken we graag de kuiken in om Nutellakoekjes te maken. Aan onze favoriete koekjesrecepten kunnen we nu een extra recept toevoegen: zachte chocolate chip cookies.

Hoe maak je de chocolate chip cookies?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter, kristalsuiker en bruine suiker in een grote kom en mix dit tot een egaal geheel.
  • Voeg 1 ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen in het beslag. Voeg dan het tweede ei en de vanille-extract toe en meng het opnieuw goed.
  • Doe de bloem, bakpoeder en zout in een andere kom en roer door.
  • Voeg de bloem in drie delen toe aan het suikermengsel en mix alles goed met elkaar.
  • Roer de chocoladedruppels door het deeg.
  • Schep 21 grote koekjes uit het beslag en leg ze op de bakplaat. Verdeel nog wat extra chocoladedruppels over de koekjes.
  • Bak de koekjes 13 tot 15 minuten of tot de randen goudbruin zijn. De bovenkant van de koekjes lijken nog een beetje rauw.
  • Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat om te voorkomen dat de zachte koekjes breken.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Winterse witte chocolademelk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 225 gram boter ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 180 gram lichtbruine suiker
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 390 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 320 gram pure chocoladedruppels + extra ter garnering