Met slechts een paar ingrediënten maak je 21 koekjes
Een recept voor heerlijke koekjes koesteren we. Zo maken we regelmatig chocolade-wolkenkoekjes en duiken we graag de kuiken in om Nutellakoekjes te maken. Aan onze favoriete koekjesrecepten kunnen we nu een extra recept toevoegen: zachte chocolate chip cookies.
Hoe maak je de chocolate chip cookies?
- Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de boter, kristalsuiker en bruine suiker in een grote kom en mix dit tot een egaal geheel.
- Voeg 1 ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen in het beslag. Voeg dan het tweede ei en de vanille-extract toe en meng het opnieuw goed.
- Doe de bloem, bakpoeder en zout in een andere kom en roer door.
- Voeg de bloem in drie delen toe aan het suikermengsel en mix alles goed met elkaar.
- Roer de chocoladedruppels door het deeg.
- Schep 21 grote koekjes uit het beslag en leg ze op de bakplaat. Verdeel nog wat extra chocoladedruppels over de koekjes.
- Bak de koekjes 13 tot 15 minuten of tot de randen goudbruin zijn. De bovenkant van de koekjes lijken nog een beetje rauw.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat om te voorkomen dat de zachte koekjes breken.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Winterse witte chocolademelk
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: videostill