12 juli 2018
15 min.
24 pers.

Om je vingers bij af te likken

Voor snacks met Nutella mag je ons ’s nachts wakker maken. Deze romige chocolade hazelnootpasta maakt ons telkens weer intens gelukkig. Ben jij ook zo dol op Nutella? Maak deze overheerlijke Nutellakoekjes die niet in de oven hoeven dan eens.

Wat moet je doen?

  • Doe de roomboter, suiker, cacao, melk, zout en vanille-extract in een pan en breng dit op een middelhoog vuur aan de kook. Laat vervolgens nog 1 minuut staan terwijl je continu blijft roeren.
  • Haal de pan van het vuur en roer de Nutella erdoorheen tot alles goed is vermengd.
  • Voeg de havermout en de kokos toe en roer tot een geheel.
  • Schep 24 bolletjes uit het beslag en leg deze op bakpapier met genoeg ruimte tussen de bolletjes.
  • Druk de bolletjes een beetje plat met een lepel en laat zo’n 30 minuten harden.
  • Geniet van de Nutellakoekjes. 

Lees ook: Zo onderscheid je écht volkorenbrood van bruin geverfd witbrood

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Inside Brucrew Life | Beeld: videostill Sweet Treats

Ingrediënten
  • 120 gram roomboter
  • 400 gram suiker
  • 25 gram cacao
  • 120 milliliter melk
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 280 gram Nutella
  • 180 gram havermout
  • 200 gram kokosrasp