17 januari 2019
10 min.
1 pers.

Witte chocolademelk: een perfect drankje voor op koude, donkere dagen

Wat is er in de winter nu lekkerder dan een kop warme, dampende chocolademelk met een flinke dot slagroom? Juist, helemaal niets! Vooral nu het weer kouder gaat worden, kan dit drankje niet ontbreken tijdens een filmavondje op de bank. Wij zijn groot fan van deze variant met witte chocolade!

Wat ons betreft is warme chocolademelk het allerleukste van de winter!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Begin met het warm maken van de melk in een klein steelpannetje op een zacht vuurtje. Blijf dit tussendoor wel goed doorroeren met een garde, zodat er geen velletje op de melk ontstaat.
  • Zodra de melk warm is, voeg je de witte chocolade en de suiker toe. Blijf het goed doorroeren. Wanneer alle chocola gesmolten is, is de chocolademelk klaar.
  • Giet de witte chocolademelk in een grote beker. Maak het geheel af met een grote toef slagroom en een klein snufje kaneel.

Tip: Je kunt je chocolademelk versieren met een heleboel verschillende toppings. Verkruimel bijvoorbeeld eens wat (oreo)-koekjes en strooi deze bovenop de slagroom. Ook lekker: geroosterde marshmallows of kleine stukjes toffee.

Lees ook: Deze heerlijke warme chocolademelk met Baileys is perfect voor koude winteravonden!

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 200 milliliter melk
  • 3 à 4 eetlepels witte smeltchocolade, of 5 á 6 blokjes witte chocola
  • 1 theelepel suiker
  • Eventueel slagroom en een snufje kaneel