Ingrediënten
  • 1 kilogram vastkokende krieltjes
  • 400 gram honingtomaatjes
  • 300 gram magere kalkoen spekreepjes
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels Japanse mayonaise
  • 1 1/2 eetlepel fijne mosterd
  • Scheut wijnazijn
  • Bieslook
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie spray
  • Peper en zout naar smaak
Sara Bergsma
1 + 10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilogram vastkokende krieltjes
  • 400 gram honingtomaatjes
  • 300 gram magere kalkoen spekreepjes
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels Japanse mayonaise
  • 1 1/2 eetlepel fijne mosterd
  • Scheut wijnazijn
  • Bieslook
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie spray
  • Peper en zout naar smaak

Dit moet je gewoon proberen!

De kans is aanwezig dat je ‘m al bent tegengekomen: de aardappelsalade van Monica Geuze die viraal ging op TikTok. Enne, er is goed nieuws: de presentatrice heeft nu in een nieuwe TikTok-video gedeeld hoe je deze lekkernij thuis na kunt maken. Guess what? Het is supermakkelijk! 

Crispy potato salad

Een tijdje geleden deelde Monica Geuze een TikTok-video waarin ze genoot van een heerlijk uitziende crispy potato salad. In de comments regende het positieve reacties en veel volgers vroegen haar om het recept. Gisteren heeft ze dan ein-de-lijk het recept gedeeld en eerlijk is eerlijk: bij het kijken van de video loopt het water ons al in de mond. Daarnaast valt het ons op dat het helemaal niet ingewikkeld is om de salade te maken. Je bekijkt de TikTok hier:

@monicageuzeUghhhh???? origineel geluid – Monica Geuze

Voor wie liever een recept volgt door het te lezen, hebben we hieronder uitgeschreven hoe je de salade maakt.

Zo ga je te werk:

  • Begin met het koken van de vastkokende krieltjes voor 7 à 8 minuten. Het is belangrijk om de krieltjes niet te schillen voordat je ze gaat koken. Verwarm ook de oven alvast voor op 200 °C.
  • Ondertussen bak je de magere kalkoen spekreepjes, waarbij je wel even geduld moet hebben voordat ze lekker crispy zijn.
  • Giet de aardappelen af en spoel ze af met koud water. Bedek dan een bakplaat met bakpapier en leg de aardappelen hier op. Vervolgens stamp je de aardappelen fijn. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een stevig glas gebruiken of een spatel.
  • Spray de gestampte aardappelen in met olijfolie en strooi er wat peper en zout overheen naar smaak. Bak de aardappelen daarna voor 50 minuten af in de oven.
  • Dan ga je verder met de dressing. Snijd de honingtomaatjes klein, in ongeveer 6 stukken. Ook de bieslook hak je fijn.
  • Neem een kom en doe hierin de Griekse yoghurt, de Japanse mayonaise, de mosterd, de wijnazijn en een snuf peper en zout. Doe hier vervolgens de tomaatjes, de bieslook, de kalkoen spekreepjes bij. Meng het geheel goed door en rasp er vervolgens nog wat Parmezaanse kaas overheen.
  • Haal dan de aardappelen uit de oven en leg deze op het mengsel.
  • Genieten maar!

Lees ook: TikTok-gebruiker komt met geniale oplossing voor irritante sauszakjes van McDonalds

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok @monicageuze | Beeld: Adobe Stock