Sara Bergsma

We’ve got you!

We weten allemaal dat het hebben van buikgriep echt geen pretje is. Het laatste waar je zin in hebt terwijl je constant moet overgeven, is eten. Maarre, je lichaam heeft toch echt brandstof nodig om te herstellen, dus je zult helaas wel moeten. En er zijn een aantal voedingsmiddelen die jouw herstel kunnen versnellen. 

Soep

Oké, dus je hebt net weer overgegeven door die ellendige buikgriep. Het laatste waar je nu aan wilt denken is eten, toch? Toch zul je iets moeten binnenhouden om op de been te blijven. Ons advies? Soep! Soep houdt je vochtbalans op peil en geeft je een flinke dosis vitamines die je hard nodig hebt om het virus te verslaan.

Lukt het je amper om wat binnen te houden? Ga dan voor een lichte soep. Zelfs een simpel kopje heet water met een bouillonblokje kan al wonderen doen. Drink kleine slokjes en neem vooral de tijd.

Gember

Gember is eigenlijk een soort superfood voor je maag. Het neutraliseert die vervelende misselijkheid die bij buikgriep komt kijken. Dus, als je je niet zo lekker voelt, is gember jouw redder in nood. Je kunt gewoon op een stukje gember kauwen om je maag te kalmeren. Maar als je dat iets te heftig vindt, kun je ook gewoon een lekker kopje gember thee voor jezelf zetten. Alles wat je hoeft te doen is wat gember in stukjes of plakjes snijden en in het gekookte water gooien. Easy!

Koekjes en beschuit

Heb je ondanks je buikgriep zin in vast voedsel? Ga dan voor droge producten, zoals beschuitjes en biscuitjes. Die zijn het mildst voor je maag. Als je toe bent aan iets meer smaak, kies dan voor koekjes met honing. De magische werking van honing zal je hoe dan ook goed doen!

Zoute crackers

Als je bent geveld door buikgriep en nergens zin in hebt, zijn crackers een goede keuze. Kies dan wel voor zoute crackers. Het zout helpt om het natrium en chloride dat je verliest door het overgeven en diarree aan te vullen. Ook zorgen ze ervoor dat je minder misselijk wordt.

Water

Tot slot is ook water drinken is erg belangrijk. Je lichaam verliest namelijk een hoop vocht tijdens de strijd tegen het virus en het laatste wat je wilt is uitdrogen. Dus, blijf hydrateren! Neem regelmatig kleine slokjes water om ervoor te zorgen dat je vochtbalans op peil blijft. Wegblijven van zoete frisdranken, fruitsappen of light drankjes is slim, omdat die je maag misschien alleen maar meer van streek maken. En onthoud: genoeg drinken is eigenlijk nog belangrijker dan goed eten tijdens buikgriep.

Na de buikgriep

Ook yoghurt, witte rijst en wit brood zijn producten die jouw maag kunnen kalmeren. Zodra je buikgriep achter de rug is en je je dagelijkse routine langzaamaan weer oppakt, is het verleidelijk om meteen alles te eten waar je zin in hebt. Toch is het slim om nog een beetje voorzichtig te zijn, vooral als je een flinke tijd ziek bent geweest.

Doe even rustig aan met pittig eten en super vezelrijke voedingsmiddelen, zoals bonen en volkorenbrood. Deze kunnen je maag nog van streek maken, ook al voel je je al stukken beter. Ook hele vette maaltijden kun je beter overslaan. Met deze tips ben je in no-time weer helemaal fit en gezond!

Lees ook: Zo bewaar je knoflook het best

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels