Ingrediënten
  • CACAO GRANOLA
  • 25 gram kokosolie
  • 2 eetlepels extra virgine olijfolie
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 grote citroen
  • 300 gram gedroogde haver
  • 75 gram boekweitvlokken
  • 50 gram kokosvlokken
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 25 gram sesamzaadjes
  • 50 gram lijnzaad
  • 100 gram pecannoten
  • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • Snufje zout
  • YOGHURT BOWLS
  • 300 milliliter Abbot Kinney’s Coco Daily Delight
  • 8 eetlepels cacao granola
  • 2 handjes blauwe bessen
  • 1 eetlepel rauwe cacao nibs
20 + 30 min. wachttijd min.
2 pers.

Zo wordt jouw ontbijt een feestje

In een tijd waarin onze ontbijttafel fungeert als zowel bureau, vergadertafel én schoolbank, is het des te belangrijker om routines aan te brengen in je dag. Je dag beginnen met een goed ontbijtje kan dan ook niet ontbreken. Een kom vol zijdezachte kokos ‘yog’, afgemaakt met zelfgemaakte cacao granola is zeker een van onze nieuwe favorieten. Naast het feit dat dit een heerlijk recept is, zorgt de mix van zaden en blauwe bessen voor een gezonde kick-start van een nieuwe dag. Plus, met dit recept maak je genoeg granola om de hele week van te genieten!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Begin met het maken van de cacao granola: 

  • Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Smelt de kokosolie op laag vuur in een pan, haal hem van het fornuis als de olie gesmolten is. Voeg de agavesiroop en olijfolie toe, roer even en zet apart.
  • Rasp de schil van de citroen in een grote kom. Voeg vervolgens de haver, boekweitvlokken, kokosvlokken, alle zaden, pecannoten, rauwe cacaopoeder, het kaneel en zout toe.
  • Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten, roer tot alles goed gemengd is.
  • Spreid het granola mengsel gelijkmatig uit over het bakpapier. 
  • Zet de bakplaat ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Tip: zet om de 10 minuten een alarm, om alles even om te scheppen in de oven voor een gelijkmatige bruining 
  • Laat de granola volledig afkoelen voordat je hem gebruikt. Bewaar ’m bij voorkeur in een weckpot of luchtdichte container, zo blijft-ie het langst lekker. Dit recept is goed voor 1 weckpot granola.

Zo maak je de yoghurt bowl:

  • Lepel wat Abbot Kinney’s Coco Daily Delight in twee kommetjes. 
  • Schep de granola (ongeveer 4 eetlepels) er bovenop. 
  • Verdeel de blauwe bessen en de cacao nibs over de kommetjes en garneer met wat muntblaadjes.
  • Eet smakelijk

Abbot Kinney’s Coco Daily Delight

Abbot Kinney’s, bekend van hun plantaardige kokos yog en ijs, heet een nieuw, luchtig ontbijtproduct gelanceerd: de Coco Daily Delight. Coco Daily Delight is gemaakt van slechts zes natuurlijke biologische ingrediënten. Een lekkere plantaardige kokos yog, maar een stuk lager in vet en zachter van smaak. Net als alle andere producten van Abbot Kinney’s is de Coco Daily Delight honderd procent biologisch en bevat het geen toegevoegde suikers of onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen. Klinkt goed!

Coco Daily Delight, Natural 400ml is vanaf nu te koop bij Albert Heijn en biologische speciaalzaken voor €2,99. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Abbot Kinney’s (@abbot_kinneys)

Ook lekker: Recept: gezonde en vullende pinda-kaneel-banaansmoothie

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Abbot Kinney’s 

Ingrediënten
  • CACAO GRANOLA
  • 25 gram kokosolie
  • 2 eetlepels extra virgine olijfolie
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 grote citroen
  • 300 gram gedroogde haver
  • 75 gram boekweitvlokken
  • 50 gram kokosvlokken
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 25 gram sesamzaadjes
  • 50 gram lijnzaad
  • 100 gram pecannoten
  • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • Snufje zout
  • YOGHURT BOWLS
  • 300 milliliter Abbot Kinney’s Coco Daily Delight
  • 8 eetlepels cacao granola
  • 2 handjes blauwe bessen
  • 1 eetlepel rauwe cacao nibs