20 min. + 1 uur wachttijd min.
4 pers.

Een heerlijk tropisch toetje!

Of het buiten nu grijs en druilerig is of een stralende zomerse dag, met dit toetje haal je in een handomdraai tropische sferen in huis. De kokospudding maak je al met vier ingrediënten. Perfect dus als je iets makkelijks op tafel wilt zetten. Ook handig als je eters met dieetwensen over de vloer krijgt, want dit dessert is lactosevrij, glutenvrij en geschikt voor veganisten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de kokosmelk, poedersuiker, maïzena en vanille in een steelpannetje op halfhoog vuur. Roer voortdurend met een garde zodat er geen klontjes achterblijven in het mengsel.
  • Zet het vuur lager zodra het mengsel begint te sudderen. Laat de pudding op laag vuur nog zes tot acht minuten doorkoken totdat het mengsel een stevige structuur krijgt.
  • Haal de pan van het vuur zodra de pudding de gewenste dikte heeft bereikt. Verdeel de pudding over kommetjes of glaasjes en laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • Top naar wens af met verse fruit (aardbeien, citroen, frambozen, mango…), kokosrasp en/of chocoladesnippers.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Kokos-ananastaart

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 1 blik kokosmelk (400 milliliter)
  • 65 gram poedersuiker
  • 35 gram maïzena
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Ter garnering (optioneel): kokosrasp, vers fruit, chocoladesnippers