02 maart 2021
Marlieke

Na meer dan 60 jaar komt er een einde aan Tupperware-parties

Sinds deze week is het niet meer mogelijk om direct Tupperware te kopen in Nederland. Daarmee komt er ook een einde aan de Tupperware-parties, die al tientallen jaren worden georganiseerd. Heb jij nog genoeg op voorraad?

Dalende verkoop

Het bekende opbergbakjesbedrijf heeft besloten om zijn producten niet meer direct aan de man te brengen in Nederland. Tupperware wil zich op andere zaken gaan richten nu de verkoopcijfers tegenvallen. Hoewel veel mensen al een goedgevulde keukenkast vol plastic bakjes en andere handigheidjes hebben, betreuren veel Tupperware-fans dat het nu echt voorbij is.

Tupperware-party

Het einde van de direct verkoop betekent namelijk ook dat de Tupperware-parties voortaan verleden tijd zijn. Zulke ‘parties’ worden al sinds de jaren vijftig georganiseerd: een groep huisvrouwen organiseerde bij iemand thuis een bijeenkomst om de nieuwste producten van het merk te bekijken en op de kop te tikken. En dat is niet alleen iets van vroeger. Ook dit jaar waren er namelijk nog zo’n drieduizend freelance Tupperware-consulenten in Nederland, totdat het bedrijf op 1 maart de stekker er uittrok. Vanwege de coronacrisis vonden de laatste Tupperware-parties online plaats.

België en Duitsland

In onze buurlanden gaat de verkoop wel gewoon door, dus de verzamelaars die nog iets in hun collectie missen, kunnen daar hun slag slaan. Of speur eens rond op Marktplaats, want we hebben zo’n vermoeden dat we niet de enige zijn die zo’n kast vol afsluitbare bakjes, bekers en kommetjes hebben.

Lees ook: Zo krijg je rode aanslag uit je (Tupperware)bakjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favorflav, AD | Beeld: Unsplash