Ingrediënten
  • VOOR DE SALADE:
  • Een watermeloen
  • Een komkommer
  • 200 gram feta
  • Een bosje verse munt
  • Een bosje verse koriander
  • Een bosje verse basilicum
  • 2 handjes gezouten pinda's
  • VOOR DE DRESSING:
  • 2 eetlepels aardbeien jam
  • Twee limoenen
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Optioneel: een snuf chilivlokken
10 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE SALADE:
  • Een watermeloen
  • Een komkommer
  • 200 gram feta
  • Een bosje verse munt
  • Een bosje verse koriander
  • Een bosje verse basilicum
  • 2 handjes gezouten pinda's
  • VOOR DE DRESSING:
  • 2 eetlepels aardbeien jam
  • Twee limoenen
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Optioneel: een snuf chilivlokken

Met deze salade kom jij die warme zomeravonden wel door

In de zomer is het veel te warm om soms een warme maaltijd te eten. Daarom zijn we bij Kookfans dol op frisse salades die je maag vullen. Deze watermeloen salade met feta en pinda’s combineert zoet met zout en je hoeft er maar tien minuutjes voor in de keuken te staan. Deze doet het ook erg goed op picknicks of barbecuefeestjes. En houd je wat over, dan kun je dat mooi meenemen als lunch de volgende dag. 

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de frisse watermeloen salade:

  • Meng voor de dressing de jam, de limoenrasp en het sap van twee limoenen, de olijfolie en eventueel wat chilivlokken, als je van pittig houdt, in een kleine kom.
  • Proef en breng op smaak met eventueel wat peper en zout.
  • Snijd de watermeloen in blokjes, zo klein als jij ze wilt. Snijd ook de komkommer in de lengte doormidden en snijd er halve maandjes van. Snijd alle kruiden en de pinda’s grof en verkruimel de feta.
  • Gooi alle ingrediënten voor de salade bij elkaar in een grote kom en schud het door elkaar met twee lepels.
  • Gooi het grootste deel van de dressing door de salade. Als je de salade mooi wilt presenteren, serveer die dan op een mooie schaal of in een kom.
  • Verdeel nog wat pinda’s erover en de rest van de dressing.
  • Laat de salade een paar minuten staan zodat de smaken goed geabsorbeerd kunnen worden.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Aha: dit zijn de perfecte pastavormen voor een zomerse pastasalade

Dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delicious | Beeld: Unsplash, Taylor Kiser