En tips om je pastasalade naar een hoger niveau te tillen

Met het warme weer in aantocht, is het niet altijd prettig om een zware, warme maaltijd te eten ‘s avonds. Een pastasalade is dan dé uitkomst, maar welke pastasoort kun je eigenlijk het beste gebruiken voor je salade? Wij vertellen je het antwoord.

Pastasalade

Pastasalades zijn echt de perfecte maaltijd. Je kunt ze goed van tevoren bereiden, ze zijn makkelijk mee te nemen als lunch of naar een picknick en ze zijn ontzettend veelzijdig. De basis is een pasta die jij lekker vindt en een saus of dressing. Vervolgens kun je ongeveer alles toevoegen wat je wilt. De pastasoort die je kiest, kun je ook volledig zelf kiezen, maar de ene soort neemt bijvoorbeeld beter saus op dan de andere en sommige pasta’s passen beter bij bepaalde groentes en kazen die je wilt toevoegen. We zetten ze op een rijtje!

Fusilli

Door de spiraal-achtige vorm is fusilli de perfecte kandidaat voor een heerlijke pastasalade. Een saus blijft door alle rondingen namelijk keurig op de pasta zitten. Daarnaast is er meer oppervlakte door de ingewikkelde vorm en dat betekent meer ruimte voor de dressing om zich te verspreiden.

Farfalle

Farfalle is ook een fijne pasta om mee te werken in salades. Door de verschillende plooien die in de strikjespasta zit, blijft je heerlijke dressing weer goed zitten. Ook helpt de vorm bij de looks van je pasta, wat natuurlijk mooi is meegenomen als je je salade serveert bij een gezellige picknick bijvoorbeeld.

Orzo

Wil je een iets kleinere pastasoort gebruiken? Kies dan eens voor orzo! Deze pasta lijkt heel erg op rijst, waardoor je salade een heel andere textuur krijgt die heel goed past bij toegevoegde blokjes kaas. Voeg niet in één keer te veel saus toe, maar proef eerst of het genoeg is en kijk dan of je meer nodig hebt.

Tortellini

Huh, tortellini? Dat is toch die gevulde pasta? Helemaal juist! Je zou er misschien niet direct aan denken, maar tortellini is heel lekker om eens in de zoveel tijd te gebruiken om je pastasalade naar een hoger niveau te tillen. Kies voor cherrytomaatjes, verse basilicum, kleine mozzarellabolletjes en balsamicodressing, om een authentieke Italiaanse pastasalade te maken.

Tips

Je hebt je lievelingspasta gekozen, nu is het tijd om de pastasalade te maken. Idealiter kook je de pasta en laat je die op kamertemperatuur afkoelen, dan kan je pasta de dressing het beste opnemen. Daarna voeg je al je andere ingrediënten toe en kun je ‘m eventueel in de koelkast bewaren. Kook je pasta ook net wat korter dan normaal, anders wordt het een zachte brij als je een dressing toevoegt op basis van mayonaise. Textuur is alles in een pastasalade!

Lees ook: Recept: antipasto pastasalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Huffpost | Beeld: Pexels