30 min.
1 pers.

Deze bijzondere bereiding van warme chocolademelk gaat viraal

Voor een dampende mok warme chocolademelk zijn we altijd wel te porren deze tijd van het jaar. En we zijn niet de enige, want hot chocolate bombs zijn momenteel waanzinnig populair op het internet. Denk aan een bruisbal, maar dan van chocolademelk. Niet alleen lekker, maar ook leuk voor het oog. Zo maak je ‘m!

Chocoladebom

Het idee is eenvoudig: je maakt een bol van chocolade (met extra vulling als chocoladedruppels of marshmallows) en giet daar warme melk overheen. De bol barst dan open, waardoor de vulling tevoorschijn komt. Zo ziet het maken van een chocodrankje er spectaculair uit – logisch dus dat de hot chocolate bombs een hit zijn op Instagram, TikTok en Twitter.

Zo maak je ‘m zelf:

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

  • Smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Verdeel 2/3 van de gesmolten chocolade over twee halve bollen van de bakvorm. Zet in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden. Bestrijk met de rest van de chocolade om de bollen nog steviger te maken. Houd nog een klein beetje gesmolten chocolade achterwege.
  • Haal de halve bollen, zodra ze zijn afgekoeld, voorzichtig uit de vorm. Vul ze met de mini-marshmallows en chocolate chips.
  • Doe de twee helften voorzichtig op elkaar en plak ze aan elkaar met het restje gesmolten chocolade (verwarm opnieuw indien nodig).
  • Doe de chocoladebom in een mok en giet er een kannetje warme melk overheen.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Warme chocolademelk met karamel-zeezout slagroom

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia, Yummy World | Beeld: Pexels, Brigitte Tohm

Ingrediënten
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 -3 eetlepels cacaopoeder of chocolademelkpoeder
  • 2 eetlepels mini-marshmallows
  • 1 eetlepel chocolate chips
  • Benodigdheden:
  • Siliconen bakvorm voor halve bollen