Van vijf snoepjes tot een bord vol komkommer

Obsessief calorieën tellen is natuurlijk niet gezond. Wel kan af en toe de voedingswaarde van een product checken je helpen om gezondere keuzes te maken. Zo geeft ook dit Instagram-account inzicht in welke producten stiekem best veel of juist weinig energie bevatten. Kijk je mee?

100 calories club

Op Instagram laat de 100 calories club zien hoe – de naam zegt het al – 100 calorieën eruitzien bij verschillende etenswaren. Steeds wordt hetzelfde bord gefotografeerd, maar de hoeveelheden die erop liggen wijken behoorlijk af. Zo zien we dat een bord vol frambozen net zoveel energie bevat als een dun reepje zalm. Of dat je voor slechts een derde muffin net zoveel calorieën binnenkrijgt als met vijf koekjes.

Geen richtlijn

De foto’s dienen vooral ter inspiratie. Ze laten maar weer eens goed zien dat er tegenover een vette hap een enorm volume aan groente en fruit staat, en dat je van de laatste twee dus veel meer kunt eten voor hetzelfde aantal calorieën. Dat weerhoudt ons er niet meteen van om te snoepen, maar misschien wel om wat vaker naar een appeltje of mandarijntje te grijpen als de zoete trek toeslaat.

Bekijk hier onder enkele foto’s van de 100 calories club:

Lees ook: 5 gezonde gewoonten die je helpen in de strijd tegen de kilo’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 100 calories club | Beeld: Unsplash, fotograaf: Markus Spiske