Ingrediënten
  • GEZOUTEN KARAMELSAUS:
  • 200 gram suiker
  • 60 milliliter water
  • 6 eetlepels boter, in stukjes gesneden en op kamertemperatuur
  • 125 milliliter volvette room, op kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel fleur de sel zeezout
  • WARME CHOCOLADEMELK:
  • 375 milliliter volle melk
  • 60 milliliter volvette room
  • 130 gram pure chocolate chips
  • 85 gram melk chocolate chips
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • GEZOUTEN KARAMEL SLAGROOM:
  • 125 milliliter volvette room
  • 55 gram gezouten karamelsaus
15 min.
6 pers.

Hét perfecte drankje voor de koudere dagen

Chocolade, karamel en zeezout vormen een heilige combinatie. De drie ingrediënten samen zijn niet alleen lekker in een chocoladereep, ook in een drankje zijn ze verrukkelijk. Deze warme chocolademelk met karamel-zeezout slagroom wil je proberen. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de warme chocolademelk?

1. Maak eerst de karamelsaus:

  • Roer in een kleine pan de suiker met het water op middelhoog vuur. Blijf roeren totdat het mengsel begint te koken. Stop dan met roeren. Kook tot de suiker amberkleurig is en 115°C aangeeft op de keukenthermometer.
  • Haal de pan van het vuur en roer de boter en room erdoor. Pas op: het mengsel kan sterk borrelen en stomen. Kruid de karamel met de fleur de sel en giet de karamel voorzichtig in een glazen pot. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Maak de warme chocolademelk:

  • Breng in een middelgrote pan op middelhoog vuur de melk en de room aan de kook. Doe ondertussen de chocolate chips en vanille in een grote, hittebestendige kom. Giet het warme melkmengsel over de chocolade en roer tot een glad mengsel.

3. Maak de slagroom:

  • Klop de room totdat deze zachte pieken vormt (je kunt de room lichtjes optillen met de garde, maar valt uiteen als je hem uit de kom tilt). Voeg de karamel toe en klop tot alles gemengd is.

4. Om het af te maken:

  • Tot slot giet je de warme chocolademelk in kopjes en maak je ze af met een flinke toef slagroom. Indien gewenst, garneer de slagroom met gezouten karamelsaus. Serveer gelijk.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: bananencrêpes met kokos-karamel-zeezout

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • GEZOUTEN KARAMELSAUS:
  • 200 gram suiker
  • 60 milliliter water
  • 6 eetlepels boter, in stukjes gesneden en op kamertemperatuur
  • 125 milliliter volvette room, op kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel fleur de sel zeezout
  • WARME CHOCOLADEMELK:
  • 375 milliliter volle melk
  • 60 milliliter volvette room
  • 130 gram pure chocolate chips
  • 85 gram melk chocolate chips
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • GEZOUTEN KARAMEL SLAGROOM:
  • 125 milliliter volvette room
  • 55 gram gezouten karamelsaus