Ingrediënten
  • 1,5 liter kokend water met runderbouillon
  • 3 centimeter gember, geschild en in plakjes
  • 3 stukken kruidnagel
  • 2 stukken steranijs
  • 5 losse zaadjes koriander
  • Sap van een halve limoen
  • 3 theelepels vissaus
  • Peper en zout naar smaak
  • Klontje roomboter
  • Olijfolie
  • 2 stukken biefstuk
  • 125 gram rijstnoedels
  • 125 gram taugé
  • 1 chilipeper, gesneden in ringetjes
  • 3 stengels lente-ui
  • Een handje verse koriander
Maayke
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1,5 liter kokend water met runderbouillon
  • 3 centimeter gember, geschild en in plakjes
  • 3 stukken kruidnagel
  • 2 stukken steranijs
  • 5 losse zaadjes koriander
  • Sap van een halve limoen
  • 3 theelepels vissaus
  • Peper en zout naar smaak
  • Klontje roomboter
  • Olijfolie
  • 2 stukken biefstuk
  • 125 gram rijstnoedels
  • 125 gram taugé
  • 1 chilipeper, gesneden in ringetjes
  • 3 stengels lente-ui
  • Een handje verse koriander

Deze snellere versie van de Vietnamese soep heb je zo op tafel staan!

Pho is een soep uit Vietnam. Het traditionele gerecht is al decennia oud en de daadwerkelijke oorsprong van deze soep hebben ze nooit kunnen achterhalen. Vanaf de jaren 20 werden de eerste Pho-restaurants in Hanoi geopend. De kruidige runderbouillon wordt veelal geserveerd met rundvlees, groenten en rijstnoedels. De échte Vietnamese Pho kost je zeker wat tijd en heel wat ingrediënten om te maken. Gelukkig hebben we een recept gevonden voor een snellere versie, die je binnen een half uur uur kan bereiden.

Wanneer ga jij deze lekkere Vietnamese Pho soep maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Vietnamese Pho soep:

  • Start met het maken van de bouillon. Bak de specerijen (kruidnagel, gember, steranijs en zaadjes koriander) kort aan in een verwarmde soeppan met wat olijfolie.
  • Voeg kokend water met de runderbouillon, vissaus en het sap van een halve limoen toe. Laat de bouillon ± 20 minuten op middelhoog vuur pruttelen.
  • Optioneel: de traditionele manier is om zelf een bouillon te trekken van rundvlees en merg. Dit doe je minimaal twee uur.
  • Breng de bouillon op smaak met wat peper en zout.
  • Laat ondertussen de biefstukken op kamertemperatuur komen, dep ze droog met wat keukenpapier en breng ze op smaak met wat peper en zout.
  • Verhit een klontje boter en een scheut olijfolie in een pan. Bak de biefstukken op hoog vuur. Bak tot de biefstukken medium/rare zijn.
  • Haal het vlees uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Snijd vervolgens de biefstukken in dunne plakjes.
  • Zeef de specerijen uit de bouillon en voeg de rijstnoedels toe. Kook ± 4 minuten tot de rijstnoedels gaar zijn.
  • Verdeel de soep in vier kommen. Garneer de Pho vervolgens met de plakjes biefstuk, een handjevol taugé, de lente-ui in ringetjes, chilipeper en een beetje verse koriander.
  • Serveer direct. Eet smakelijk!

Lees ook: De perfecte biefstuk bak je zo!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Uit Pauline’s Keuken | Beeld: Unsplash