60 min.
4 pers.

Een heerlijke variatie op boerenkoolstamppot!

Het wordt weer kouder! Naast kortere dagen, langere nachten en frisse temperaturen betekent dat ook dat de stamppot weer mag worden geserveerd. En boerenkool is onder de stamppotten een echte favoriet, maar zo heb je hem vast nog nooit gegeten!

Meestal zijn we niet zo creatief met boerenkool; aardappelen, boerenkool en een lekkere jus met uitjes eroverheen. Rookworst erbij en klaar! Niks mis mee natuurlijk, maar je kunt boerenkool ook nog op heel veel andere manieren eten. Wist je bijvoorbeeld dat boerenkool ook prima kunt bakken? Het recept dat we vandaag met je delen is bedacht door Werner Drent, die met dit recept wereldkampioen is geworden! Het zal je boerenkoolstamppot nog veel lekkerder laten smaken dan voorheen; hij krijgt namelijk een jasje van bladerdeeg!


Pagina 1/2

Ingrediënten
  • 600 gram verse boerenkool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 rookworst
  • 100 ml melk
  • 9 plakjes bladerdeeg
  • cakevorm