Ingrediënten
  • 330 gram wilde rijst, gekookt
  • 200 gram champignons, fijngesneden
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 70 gram panko
  • 2 eieren
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • Scheutje olijfolie
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • Uienpoeder
  • 360 milliliter groentebouillon
  • 125 gram zure room
35 min.
6 pers.

Lekker dat het is!

We zijn dol op gehaktballetjes, maar we willen wat vaker vegetarisch eten. Gelukkig hoeven we de gehaktballetjes op de vegetarische dagen niet te missen. Zo kun je overheerlijke Zweedse gehaktballetjes maken van champignons en wilde rijst!

De romige saus maakt het helemaal af!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de vegetarische Zweedse gehaktballetjes?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de wilde rijst, champignons, Griekse yoghurt, panko, eieren, het paprikapoeder, knoflookpoeder en zout in een kom. Roer met een pollepel tot alles goed met elkaar is vermengd. Rol kleine balletjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de balletjes zo’n 15 tot 20 minuten.
  • Smelt de boter in een koekenpan en roer de bloem en het uienpoeder erdoorheen.
  • Schenk de bouillon er rustig bij terwijl je met een garde blijft roeren. Zo voorkom je dat de saus klontjes krijgt.
  • Roer de zure room door de saus en voeg de balletjes toe.
  • Breng de saus eventueel op smaak met nog wat zout en peper en klaar is Kees!

Ook lekker: Kazige champignonovenschotel

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Pinch of Yum | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 330 gram wilde rijst, gekookt
  • 200 gram champignons, fijngesneden
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 70 gram panko
  • 2 eieren
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • Scheutje olijfolie
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • Uienpoeder
  • 360 milliliter groentebouillon
  • 125 gram zure room