Als je deze fout maakt, eindig je met droge hamburgers

Het is je vast weleens overkomen dat je een droge hamburger alleen nog maar naar binnen kon werken door veel saus te gebruiken. Flinke dot mayo, een dubbele portie ketchup en uien zorgden ervoor dat het geheel weer smeuïg werd. Hoe die burger op dat moment smaakt? Vaak heb je geen flauw idee. Gelukkig kun je voorkomen dat je burger eindigt als een droge schoenzool. Je moet je simpelweg niet schuldig maken aan een veelgemaakte fout.

Veel mensen kunnen het niet laten om deze ene handeling uit te voeren.

Hamburgers

Als je laat thuis bent of snel moet eten, is het zo makkelijk om iets af te halen of een kant-en-klaarmaaltijd in de oven of magnetron te stoppen. Ga je daarentegen toch zelf aan de slag in de keuken en wil je voor jezelf een hamburger maken? Voorkom dan dat je deze ene fout maakt.

Fout

Ligt je hamburger in de koekenpan te garen? Dan zijn we nog weleens geneigd om met een spatel op de burger te drukken. Opeens hoor je veel meer gesis en krijg je het idee dat het garen sneller gaat. Maar is het wel zo’n goed idee? Nee, juist niet. Het gesis dat je hoort, wordt veroorzaakt door de sappen die de burger verlaten. Maar de sappen keren niet terug in de burger. Oftewel: je houdt een droge burger over. Druk je burgers voortaan niet meer aan wanneer ze in de pan liggen en je burgers blijven veel sappiger.

Lees ook: Recept: hamburgersoep

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Unsplash