Ingrediënten
  • 30 milliliter olijfolie + extra om in te vetten
  • 30 gram boter
  • 900 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 3 middelgrote uien, gesnipperd
  • Zout, naar smaak
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • Zwarte peper, naar smaak
  • Gedroogde tijm, naar smaak
  • 100 gram Gruyère, geraspt
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden ter garnering
40 min.
4 pers.

Begin jij ook spontaan te watertanden?

Champignons in combinatie met knoflook, uien en kaas: is er een betere combinatie? Wij vinden van niet. Daarom doken we de keuken in om deze champignonovenschotel te maken. Deze ovenschotel is ook nog koolhydraatarm. Hoeft het gerecht van jou niet koolhydraatarm te zijn? Dan kun je nog wat panko over het gerecht strooien voordat je de ovenschaal in de oven zet.

Het gerecht is ook nog eens koolhydraatarm

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Doe de olijfolie en boter in een grote koekenpan en verwarm op een middelhoog vuur. Voeg de champignons en uien toe als de boter volledig is gesmolten. Breng op smaak met wat zout.
  • Bak de champignons en uien zo’n 10 minuten. Roer regelmatig door.
  • Voeg de knoflook, zwarte peper en tijm toe. Bak nog 1 minuut.
  • Verdeel de champignons en uien gelijkmatig in de ovenschaal en sprenkel de kaas eroverheen.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak de champignonovenschotel 15 minuten.
  • Serveer de champignons met verse peterselie.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Romige kip marsala met champignons

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Healthy Recipes Blogs | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 30 milliliter olijfolie + extra om in te vetten
  • 30 gram boter
  • 900 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 3 middelgrote uien, gesnipperd
  • Zout, naar smaak
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • Zwarte peper, naar smaak
  • Gedroogde tijm, naar smaak
  • 100 gram Gruyère, geraspt
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden ter garnering