Sabine
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote zak rucola
  • Zout naar smaak
  • 90 gram Parmezaanse kaas

Heerlijk als bijgerecht

Misschien herken je het wel: je koopt een zak rucola in de supermarkt omdat je wat rucola aan een gerecht wilt toevoegen, maar je hebt uiteindelijk maar een klein beetje nodig. Heb je geen idee wat je met de rest moet doen? Probeer dan deze simpele rucolasalade! 

Zo maak je het:

  • Verwarm 1 eetlepel van de olijfolie in een koekenpan.
  • Snijd de citroen doormidden en gril de gesneden kant van de citroen in de koekenpan. Door dit te doen, wordt het sap van de citroen minder bitter. Gebruik een spatel om de citroen wat aan te drukken. Laat het 2 tot 3 minuten opstaan.
  • Laat de citroen afkoelen en pers het sap eruit. Meng met de overgebleven eetlepels olijfolie en zout.
  • Doe de rucola in een kom en giet de dressing over de rucola. Schep goed om. Voeg daarna de Parmezaanse kaas toe en je salade is klaar om te serveren.

Variatiemogelijkheden

Deze rucolasalade is erg simpel. Dit is lekker, maar je kunt ook nog andere ingrediënten toevoegen om het interessanter te maken. Geroosterde pijnboompitten gaan bijvoorbeeld heel goed samen met deze rucolasalade. Ook kun je ‘m iets vullender maken door het te serveren met pompoenpitten. Of maak er een hoofdgerecht van door het te serveren met gegrilde kip en quinoa.

Lees ook: Recept: krokante aardappelsalade

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Leigh Skomal (Unsplash)