Ingrediënten
  • 1 kilo krieltjes
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • Peper en zout
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • Een halve citroen
  • 2 theelepel rode wijnazijn
  • 10 gram dille
  • 10 gram peterselie
  • Een halve komkommer
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 bosui
  • Een halve rode ui
Rowan Hattu
20 + 1 uur 30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo krieltjes
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • Peper en zout
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • Een halve citroen
  • 2 theelepel rode wijnazijn
  • 10 gram dille
  • 10 gram peterselie
  • Een halve komkommer
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 bosui
  • Een halve rode ui

Jammie!

Nu het weer steeds lekkerder weer wordt, kunnen we een heerlijke salade ook niet laten staan. Maar welke kies je? Er zijn namelijk hartstikke veel soorten salades, waardoor je door de bomen het bos soms niet eens meer ziet. Wij helpen je daarom een handje op weg met deze heerlijke krokante aardappelsalade. 

Zo maak je de krokante aardappelsalade

  • Allereerst begin je met het koken van de krieltjes in een pan met ruim gezouten water.
  • Verwarm daarna de oven voor op 220 graden.
  • Wanneer de krieltjes zijn gekookt, haal je deze uit de pan en leg je dit op een bakplaat met bakpapier.
  • Plet de krieltjes vervolgens met een glas.
  • Daarna giet je wat olie over de smashed potatoes heen en bestrooi dit met zout en peper.
  • Zet de bakplaat dan in de oven voor 90 minuten.
  • Ondertussen maak je de saus voor de salade.
  • Eerst pak je de mayonaise en de Griekse yoghurt, en doe dit in een kom.
  • Daarna voeg je de mosterd, knoflook, het citroensap en het azijn toe.
  • Pak dan de dille en de peterselie,  en voeg dit ook toe.
  • Breng het dan nog op smaak met wat peper en zout.
  • Roer het geheel goed door.
  • Wanneer het goed is door geroerd, voeg je de komkommer, rode uit, bosuien en de bleekselderij toe aan de salade.
  • Roer dit dan weer goed door, zodat alles goed gemengd is.
  • Zet het dan in de koelkast.
  • Na 90 minuten haal je de bakplaat met krokante aardappelen uit de oven en laat dit dan even afkoelen.
  • Voeg ze daarna toe aan de aardappelsalade die in de koelkast staat.
  • Schep het geheel dan over op een schaal en top het af met wat ingelegde rode ui.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Aha! Volgens Janny van der Heijden kun je bakken zonder eieren

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock