Ingrediënten
  • Dit heb je nodig voor de bodem:
  • 110 gram boter, gesmolten
  • 1 pak chocoladecakemix
  • 1 ei
  • 115 gram boter, gesmolten
  • 2 eieren
  • 225 gram roomkaas
  • 21 gram cacaopoeder
  • 450 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Optioneel: extra gesmolten chocolade om te garneren
Sabine
70 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • Dit heb je nodig voor de bodem:
  • 110 gram boter, gesmolten
  • 1 pak chocoladecakemix
  • 1 ei
  • 115 gram boter, gesmolten
  • 2 eieren
  • 225 gram roomkaas
  • 21 gram cacaopoeder
  • 450 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Optioneel: extra gesmolten chocolade om te garneren

De taart is heerlijk romig én makkelijk om te maken

We weten niet hoe het met jou zit, maar wij zijn gek op chocolade en taart. Tegen een stukje chocoladetaart zullen wij dan ook niet snel nee zeggen. Zeker niet tegen zo’n lekkere als deze extra smeuïge chocoladetaart! 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een rond bakblik in.
  • Meng de cakemix met één ei en met 110 gram van de boter.
  • Doe het cakemixmengsel in het ingevette bakblik en zet het apart.
  • Gebruik een handmixer om de roomkaas los te kloppen. Meng daarna de cacaopoeder en de 2 eieren met de roomkaas.
  • Zet de handmixer op de laagste stand en voeg de poedersuiker aan het beslag toe. Meng als laatst de 115 gram gesmolten boter en het vanille-extract met het beslag tot het soepel is.
  • Giet het beslag in de taartvorm en zet het daarna 40 tot 50 minuten in de oven. Zet de taart niet langer in de oven, anders zal de taart niet zo smeuïg worden. De taart is goed wanneer de randen hard zijn, maar de binnenkant nog zacht.
  • Laat de cake na het bakken afkoelen voordat deze wordt geserveerd. Garneer eventueel met gesmolten chocolade. 

Lees ook: Deze frisse no-bake cheesecake met frambozen is perfect voor de lente

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: I am baker | Beeld: Marta Dzedyshko (Pexels)