Sabine

Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig!

Vroeger was het vaste prik: in het weekend namen opa en oma een advocaatje met wat slagroom. Nu nog steeds lepelen ouderen enthousiast hun alcoholische versnapering weg, maar erg populair is het gele goedje niet meer. Zonde, want het is heerlijk.

Het advocaatje heeft een beetje een stoffig imago. Dat terwijl het heerlijk is en je het ook goed kunt verwerken in gebak. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze zalige advocaattaart? Eerst maar simpel beginnen met een gewoon advocaatje? Lees dan snel dit supersimpele recept.

Dit heb je nog:

  • 8 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 500 milliliter brandewijn
  • 400 gram suiker

Zo maak je het:

  • Vul een pan voor ongeveer de helft met water en breng dit aan de kook.
  • Scheid de eidooiers van de eieren en snijd het vanillestokje open. Schraap het merg uit het stokje en doe het vanillemerg samen met de eidooiers en het suiker in de kom. Klop dit tot een romig geheel.
  • Plaats de kom boven de pan met water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en zorg ervoor dat de kom goed aansluit met de pan. Zo kan er geen hete stoom uit de pan ontsnappen.
  • Voeg al roerend met een garde langzaam de wijn toe. Laat het goed doorwarmen en roer tot de advocaat dikker wordt.
  • Houd het mengsel goed in de gaten. Het is belangrijk dat de advocaat niet gaat schiften. Wil je er zeker van zijn dat dit niet gebeurt? Gebruik dan een kookthermometer en zorg ervoor dat deze niet meer dan 85 graden aangeeft.
  • Wanneer de advocaat dik is geworden, zet je de kom in koud water. Blijf goed roeren! Dit zorgt ervoor dat de advocaat niet schift.
  • De advocaat is enkele weken houdbaar indien je het bewaart in een gesteriliseerde fles.

Meer lekkernijen maken? Bekijk deze recepten dan eens:

Bron: Goed boeren in de stadBeeld: Videostill arco van dijken