15 min.
2 pers.

Om je vingers bij af te likken

Het moge duidelijk zijn: wij zijn dol op champignons. Zo bereiden we ze graag in een romige saus of door de pasta. We kiezen er meestal voor om champignons in een romig gerecht te bereiden, maar het is ook heel lekker om champignons pittig op smaak te brengen.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het gerecht een stuk minder pittig te maken.

Gebruikers van de mobiele website van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Laat 7 Spaanse pepers ’s nachts in water weken. Door dit te doen kun je er een mooie pasta van maken. Ben je geen fan van erg pittig eten? Gebruik dan 3 tot 4 pepers.
  • Giet de pepers af en doe ze in een blender samen met de knoflook, zout en suiker. Laat de blender draaien tot er een pasta is ontstaan.
  • Verhit de zonnebloemolie op een middelhoog vuur in een grote koekenpan.
  • Schep de peperpasta in de koekenpan. Bak de pasta 3 tot 4 minuten. Roer regelmatig.
  • Voeg de ui toe en bak de uien zacht.
  • Voeg de champignons toe en roer goed door het chilimengsel. Bak de champignons zacht.
  • Breng de champignons op smaak met een beetje zout.
  • Lekker met rijst!

Bekijk hieronder de video met de volledige instructie:

Lees ook: romige taco spaghetti

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Rajshri Food | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 7 Spaanse pepers
  • 7 - 8 teentjes knoflook
  • Snuf zout
  • Snufje suiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden