Ingrediënten
  • 5 eetlepels vers limoensap (van ongeveer twee limoenen)
  • Zout en peper
  • 1 kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels zure room
  • 500 gram, gehalveerd, ontpit en in dunne plakjes gesneden
  • 1 jalapeño, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 130 gram bloem
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 240 milliliter Budweiser of ander pilsbier
  • Canola olie, om te frituren
  • 500 gram tilapia filets (ongeveer twee middelgrote)
  • 90 gram verse koriander, grof gehakt
  • 8 kleine meel tortilla's
30 min.
4 pers.

Deze heerlijke taco’s brengen enkele van papa’s favoriete dingen samen

Vaderdag staat bijna voor de deur, wat betekent dat jij je vader op deze dag extra goed moet verwennen. En hoe kan je dit nou beter doen als met bier gevulde vistaco’s? Of je nou een ervaren kok bent of een beginner, met dit recept maak jij Vaderdag nog specialer!

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Het cadeau voor Vaderdag

Weet jij nog niet wat jij je vader moet geven op Vaderdag, dan zit je met een lekker zelfgemaakt gerecht altijd goed. Dit jaar wordt het alleen geen ontbijt op bed, maar een stoer diner voor jouw vader op deze speciale dag. Wij weten zeker dat jij met dit gerecht jouw vader héél erg blij gaat maken. De liefde van de man gaat immers door de maag, toch?

Zo maak je de met bier gevulde vis taco’s

  • Roer in een kleine kom twee eetlepels limoensap en snufje zout en peper door elkaar. Voeg de uit toe en schep dit laagje om. Laat dit even zitten, schep het af en toe om, tot de vis klaar is.
  • Meng in een grote kom de zure room met de resterende drie eetlepels limoensap, halve theelepel zout en snufje theelepel peper. Voeg de kool en de jalapeño toe en schep alles goed om. Laat dit zitten, schep dit af en toe om, tot de vis klaar is.
  • Klop in een middelgrote kom bloem, maïzena chilipoeder, bakpoeder, cayennepeper, één theelepel zout en halve theelepel peper door elkaar. Doe 32 gram bloemmengsel in een ondiep bord of kom. Roer het ei en bier door de rest van het bloemmengsel tot een glad mengsel.
  • Klopt in een groot gietijzer of andere diepe koekenpan met 13 milliliter canola olie en verhit tot 180 graden Celcius. Plaats een rooster op een bakplaat met een rand.
  • Dompel de vis in het bierbeslag en dep het overtollige meel eraf. Laat het bierbeslag wat te veel is eraf druipen en leg de vis voorzichtig in de olie.
  • Bak de vis, schep het af en toe om, tot het beslag goudbruin is en de vis ondoorschijnend is, in totaal twee tot drie minuten. Leg de vis op een voorbereid rooster.
  • Meng de koriander in het koolmengsel. Vul de tortilla’s met vis en top dit af met sla en uien.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: vistaco’s met knoflook garnalen en yoghurt advocado dip

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest! 

Bron: Goodhousekeeping | Beeld: Unsplash, The Nix Company

Ingrediënten
  • 5 eetlepels vers limoensap (van ongeveer twee limoenen)
  • Zout en peper
  • 1 kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels zure room
  • 500 gram, gehalveerd, ontpit en in dunne plakjes gesneden
  • 1 jalapeño, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 130 gram bloem
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 240 milliliter Budweiser of ander pilsbier
  • Canola olie, om te frituren
  • 500 gram tilapia filets (ongeveer twee middelgrote)
  • 90 gram verse koriander, grof gehakt
  • 8 kleine meel tortilla's