Ingrediënten
  • VOOR DE ANANASCAKE:
  • 100 gram bloem
  • 100 gram witte chocolade
  • 150 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram tarwebloem
  • Snufje zout
  • 100 gram fijngehakte ananas
  • VOOR DE DECORATIE
  • 200 gram witte chocolade
  • 200 gram geraspte kokos
  • VOOR DE DIP:
  • 2 deciliter zure room
  • 50 gram poedersuiker
  • 0,75 deciliter Baileys Colada
  • Optioneel: gele kleurstof
14 juni 2022
30 min min.
30 pers.

Vakantiegevoel in een fles

Er is een nieuw tropisch drankje te vinden in de schappen. Baileys breidt zijn likeuren-assortiment namelijk uit met de Baileys Colada: een zomers drankje met de bekende smaken ananas en kokos. Perfect voor op de bank, aan het strand of op het terras! 

Baileys Colada

In de zomer maken we graag een uitstapje met verschillende cocktails. Toch weten we al welk drankje komend seizoen de hoofdrol gaat spelen: de Baileys Colada. Het likeurmerk staat erom bekend de perfecte combinatie van drank en dessert te zijn, en deze bijzondere uitgave is daar geen uitzondering op. Voor deze nieuwe variant is de Original Irish Cream gecombineerd met de romige smaak van kokos en de zoete smaak van ananas. Dat klinkt toch heerlijk?

Inspiratie

Zoals we van Baileys gewend zijn, kun je ook deze cocktail op verschillende manieren nuttigen. Puur, met een paar ijsblokjes of als topping over een bolletje roomijs. Heb je zin om een zomerse traktatie te maken, dan is deze bijzondere smaak zeker een must om in huis te hebben. Je kunt hem namelijk ook als dip gebruiken, zoals bij dit recept van Baileys Colada-sticks met ananas en kokos.

Baileys Colada recept

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Baileys Colada-sticks:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Smelt de boter in een pan en roer de chocolade erdoor.
  • Voeg vervolgens de suiker toe en roer er dan eerst het ene ei en vervolgens het andere ei doorheen.
  • Roer de bloem en het zout door het mengsel en voeg tot slot de fijngehakte ananas toe.
  • Verdeel het beslag over het cakeblik en bak de cake in ongeveer 10-15 minuten gaar.
  • Zet de cake een nacht in de koelkast en snijd hem de volgende dag in staafjes.
  • Smelt voor de decoratie de witte chocolade in een pan.
  • Dip vervolgens de staafjes erin en rol ze daarna direct in de geraspte kokos.

Voor de dip:

  • Klop de zure room en poedersuiker op tot een luchtige massa.
  • Roer de Baileys Colada erdoor en voeg eventueel wat gekleurde vloeistof toe.
  • Serveer de ananas sticks met de dip.

Limited Edition

Trek snel een sprintje naar de supermarkt, want de nieuwe smaak is limited edition. Je vindt hem bij diverse drank- en speciaalzaken in de schappen en kost €19,99. Kortom, dit mag je niet missen!

Lees ook: Zo maak je de lekkerste gin tonic voor in de zomer

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron en beeld: Baileys

Ingrediënten
  • VOOR DE ANANASCAKE:
  • 100 gram bloem
  • 100 gram witte chocolade
  • 150 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram tarwebloem
  • Snufje zout
  • 100 gram fijngehakte ananas
  • VOOR DE DECORATIE
  • 200 gram witte chocolade
  • 200 gram geraspte kokos
  • VOOR DE DIP:
  • 2 deciliter zure room
  • 50 gram poedersuiker
  • 0,75 deciliter Baileys Colada
  • Optioneel: gele kleurstof