Geen slappe, zielige bosjes kruiden meer

Als je wel eens verse kruiden hebt gekocht in de supermarkt, dan herken je dit probleem waarschijnlijk wel: je gebruikt een deel van de kruiden voor een lekker recept, maar na een paar dagen is de rest helemaal slap en lijken ze meer bruin dan groen. Gelukkig komt TikTok ons weer redden met een hack waardoor je je kruiden super lang vers houdt.

Bosje bloemen

Het antwoord is eigenlijk best wel logisch als je erover nadenkt. Kruiden zijn gewoon plantjes en wat doe je met plantjes en bloemen die afgeknipt zijn? Juist, je zet ze in een vaas met water. Zo dacht gebruiker @clairefromwhere op TikTok er ook over. Ze zet haar bosjes kruiden gewoon als een boeket bloemen in een glas water.

@clairefromwhere Reply to @imyourmomella ? original sound – Claire

In haar video legt Claire uit dat de dille die ze had gekocht, de dag daarvoor nog helemaal slap hing. Toen besloot ze het bosje in een glas water te zetten en de dag daarna hadden ze dus genoeg water opgezogen om weer helemaal op te leven.

Vers water

Zorg ervoor dat de bladeren het water niet raken en zo blijven je kruiden gehydrateerd en vers. Ook goed om te onthouden is dat je het water regelmatig vervangt, wederom net zoals je bij een bos bloemen zou doen. Zet het bosje gewoon neer op het aanrecht, niet in directe zon en je kunt veel langer genieten van je verse kruiden.

IJsbad

Zijn je kruiden toch helemaal slap geworden en leven ze niet op nadat je ze in een glas water hebt gezet? Dan kun je nog proberen het bosje in een ijsbad te dompelen. Laat de kruiden een paar minuten in het ijswater liggen en ze zullen weer steviger aanvoelen en feller groen zijn.

Lees ook: Recept: borrelbrood gevuld met kaas en kruiden

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Well+Good | Beeld: Pexels